Quantcast

Klaipėdiečiai bursis tvarkyti miestą

Balandį uostamiestyje tradiciškai organizuojamos miesto tvarkymo talkos. Kaip ir kasmet, klaipėdiečiai kviečiami prisidėti kuopiant labiausiai užterštas vietas. Šiemet vėl sudarytas 90-ies tvarkytinų teritorijų sąrašas.


 

Balandį uostamiestyje tradiciškai organizuojamos miesto tvarkymo talkos. Kaip ir kasmet, klaipėdiečiai kviečiami prisidėti kuopiant labiausiai užterštas vietas. Šiemet vėl sudarytas 90-ies tvarkytinų teritorijų sąrašas.

Prasidėjus balandžiui uostamiestyje tradiciškai skelbiamas švaros mėnuo. Planuojama, kad šiemet tvarkymosi laikotarpis tęsis iki pat gegužės 20 d.

Klaipėdos savivaldybės Miesto tvarkymo skyriaus vedėja Irena Šakalienė pastebėjo, jog tokiomis akcijomis siekiama paskatinti miestiečių pilietiškumą, ekologinį mąstymą bei norima sustiprinti bendruomenių ryšius.

„Klaipėdos savivaldybės administracija su Klaipėdos regiono atliekų tvarkymo centru jau yra suderinusi, kad pasibaigus talkoms šiukšlės į sąvartyną bus vežamos nemokamai“, – pastebėjo I.Šakalienė.

Jos teigimu, visi norintys dalyvauti pavasarinėse talkose raginami kreiptis į Miesto tvarkymo skyriaus 105 kabinete dirbančią specialistę Laimą Jūrevičienę.

Savivaldybėje patvirtintas tvarkytinų teritorijų sąrašas, kuriame – 90 vietų. Iš jų dešimtį kuopti jau pasirinko patys aktyviausi savanoriai.

Miestą tvarkyti planuojama iškart, kai tik pasitaisys orai.

„Tikimės, kad žmonės dalyvaus aktyviai ir šios teritorijos, kaip kiekvienais metais, bus sutvarkytos“, – vylėsi I.Šakalienė.

Klaipėdiečius raginant tvarkyti uostamiestį pastebima, kad kasmet vietos, kuriose atsiranda didžiausi šiukšlių kalnai, lieka tos pačios.

Uostamiesčio savivaldybė dalį talkų dalyvių žada aprūpinti šiukšlių maišais. Tiesa, jų nėra daug, todėl veikiausiai jie bus išdalyti moksleiviams ir studentams.

Miesto tvarkymo skyriaus vedėja patikino, jog kasmet klaipėdiečiai aktyviai prisideda tvarkant miestą. Pernai iš viso buvo sutvarkytos 74 teritorijos, jose surinkta 89 tonos šiukšlių.

Tos vietos, kurių pavasarinės talkos metu nepavyks sutvarkyti, bus traktuojamos kaip nelegalūs sąvartynai. Jie bus iškuopti vasarą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Baltija

Baltija portretas
Kokios talkos! Mes, Baltijos pr.41,43,45,47 namų gyventojai nuo lapkričio mėn. B nematėm valytojo ! Namų valdos klerkai vis pažada, kad tuoj tuoj pradės tvarkyt. Deja.....Kartais tenka matyt vyriškį, kuris " pasivaikšto " pagaliuku pasiramščiuodamas, atseit šiukles renka. Mieli admininstratoriai, pakelkit savo " minkštąsiais " nuo kėdžių ir pasižvalgykit po jūsų administruojamas teritorijas. Visur konteinerius panaikino, pas mus tebestovi, paskleisdami krūvas šiukšlių.Kada padarysit tvarką, už kurią visi gyventojai mokam gana didelius mokesčius ?

Taigi

Taigi portretas
Pastatykit tose vietose konteinerius,tokius kokie stovi viesose vietose,nepriskirtose konkreciam moketojui, kazkaip juos vadina rinkliaviniais, ne taip daug ju reikes- 90, pasirupinkit, kad jie butu aptarnaujami(KRATC tegu prisideda is savo pelnu) ir problemos neliks, ir nereiks kasmet dejuoti del nuolatiniu siukslynu, ir miestas pagrazes. Be to galetumete dar siais paskutiniais metais paskelbti ir tvarkytinu teritoriju sarasa, kaip tai yra padaryta su akcijos "Darom 2015" teritorijomis, taip gal sulauktumete daugiau tvarkytoju.

Dnsb"Paupys"

Dnsb"Paupys" portretas
rudeninių lapų taip ir neišvežė,nors žadėta buvo savivaldybės.Mes prieš Velykas visą teritoriją išvalėme.Kas išveš rudeninius lapus?
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių