Quantcast

Klaipėdai Odesa padovanojo paminklą

Klaipėdos politikai ketvirtadienį pritarė miesto-partnerio Odesos dovanos, paminklo „Inkaras-širdis“, perėmimui, suderinus procedūras jis turėtų būti pastatytas Melnragėje.

„Sprendimas priimtas, inkaras-širdis ras vietą Klaipėdoje“, – po balsavimo sakė Klaipėdos meras Vytautas Grubliauskas.

Dovanos priėmimui vienbalsiai pritarė visi posėdyje uostamiesčio savivaldybės tarybos narė.

Prieš balsavimą miesto meras sulaukė tarybos narių Alinos Velykienės bei Nikos Puteikienės priekaištų, jog šis klausimas buvo aptartas tik viename, Finansų komitete, o Kultūros ir švietimo komiteto nariams informacija nebuvo pateikta.

„Laikas buvo toks pakankamai trumpas, inkaras atvažiavo, du vicemerai atvežė būdami vairuotojais iš Odesos per dalį Europos. Laiko dideliems svarstymams nelabai ir buvo, kita vertus, kad ir klausimas toks, kuris neturėtų kelti labai daug diskusijų, bet, natūralu, gali būti keliamas ir diskusijų gali būti. Į klausimus galima atsakyti šiandien“, – teigė meras.

Anot jo, formaliai paminklo perėmimas miesto žinion svarstytas viename komitete,  kuris vertina turto perėmimo klausimus, nes „kitaip nebūtų buvę galima jo perimti“.  Toliau, pasak mero, bus atliekamos procedūros dėl jo pastatymo.

Paminklą „Inkaras-širdis“ Odesa miestui pasisiūlė padovanoti, kuomet uostamiesčio politikai Melnragėje esančią promenadą nusprendė pavadinti Odesos vardu.

Planuojama, jog paminklas ir atsidurs minėtoje promenadoje.


Šiame straipsnyje: KlaipėdaOdesapaminklasdovana

NAUJAUSI KOMENTARAI

taigi

taigi portretas
Metalo laužas surenkamas prie Pilies tilto.

to To buras

to To buras portretas
bijai Vyčio

Patvorinei

Patvorinei portretas
Puteikienė ir kultūra nesuderinami dalykai...
VISI KOMENTARAI 6

Galerijos

Daugiau straipsnių