Quantcast

Klaipėdai – krepšinio klubo „Neptūnas“ akcijos: savivaldybė taps dalininke?

Klaipėda veikiausiai taps "Neptūno" krepšinio klubo dalininke, tačiau tam dar turėtų pritarti uostamiesčio politikai. Klubas nusiteikęs savivaldybei padovanoti akcijų. Tiesa, miesto dalis bus labai simbolinė – tik 5 proc.

Kitą savaitę politikai miesto tarybos posėdyje turėtų balsuoti, ar priimti savivaldybės nuosavybėn viešosios įstaigos "Neptūno krepšinio klubas" dovanojamą šios įstaigos dalininkų kapitalo 1/20 dalį, tai yra 5 proc. akcijų.

Klubo dalininkų kapitalą, kuris padalytas į 20 dalių, sudaro 24 tūkst. eurų.

Įstaigos dalininkų yra aštuoni, keturiems jų priklauso po vieną dalininkų kapitalo dalį, trims – po dvi, vienam – 10 dalių, vieną jų siūloma padovanoti Klaipėdos savivaldybei.

Savivaldybei dovanojama įstaigos dalininkų kapitalo 1/20 dalis sudaro 1,2 tūkst. eurų. Tai suteiktų vieną balsą įstaigos dalininkų susirinkime.

Planuojama, kad šį sezoną "Neptūno" krepšinio klubo biudžetą sudarys 1 mln. eurų, kurio dalis bus skirta ir skoloms mažinti.

Tokiu būdu Klaipėdos savivaldybė taptų klubo dalininke ir įgytų teisę dalyvauti jo valdyme.

Teigiama, kad ši dovana nebus įpareigojimas savivaldybei prisidėti prie įstaigos finansinės gerovės, nors miestas ir taip kasmet klubui atseikėja nemažai pinigų.

Savivaldybė "Neptūnui" pernai skyrė daugiau nei milijoną eurų paramos, o šiais metais, prieš pat nutraukiant "Betsafe-LKL" sezoną, klubas gavo didžiąją dalį 2020 m. numatytos savivaldybės sumos – 620 tūkst. eurų.

"Neptūno" klubo tinklalapio duomenimis, 2018 m. klubą perėmę naujieji vadovai biudžete rado 1,4 mln. eurų skylę, kurią sudarė skolos ir mokėtini mokesčiai valstybei.

Šiuo metu "Neptūno" skolos esą siekia 720 tūkst. eurų, kurių didžioji dalis – 480 tūkst. eurų – tenka klubo dalininkams, nuosekliai nurašantiems skolą į paramą.

"Planuojama, kad šį sezoną "Neptūno" krepšinio klubo biudžetą sudarys 1 mln. eurų, kurio dalis bus skirta ir skoloms mažinti. Prie to labai aktyviai prisideda Klaipėdos savivaldybė, be kurios palaikymo klubas būtų turėjęs skelbti bankrotą", – rašoma klubo tinklalapyje.



NAUJAUSI KOMENTARAI

siaip

siaip portretas
priės pora metu tie naujieji seimininkai saukė kad jie Neptūną padarys kieta komanda kuri bus geresne nei iki jų o pasirodo šiandien jie nori ištraukti iš klubu finansus kuriuos prieš kelius metus greičiausiai davė kai gerieji klubo rėmikai ir naudojosi tuometine Neptūno šlove, O šiandien. Neptūnas darosi jau nebeįdomus. Jau vien prieš duos du metus jautėsi kad naujieji dalininkai ar savininkai kaip ten juos pavadinsi moka tik skandalus kurti. Įdomu kokios idėjos slepiasi po šio noro dalininku padaryti savivaldybe????

Kiek gali

Kiek gali portretas
kišti į tą sporto skylę pinigų? Kada baigsis betiksliai finansavimai?

Anonimas

Anonimas portretas
oo klaustukai gryzo...
VISI KOMENTARAI 7

Galerijos

Daugiau straipsnių