Quantcast

Klaipėda vėl nori priimti regatą

Klaipėda sulaukė kvietimo teikti paraišką priimti didžiųjų burlaivių regatą "The Tall Ships Races" 2021 m. Dėl to miesto taryba turės apsispręsti lapkritį vyksiančio posėdžio metu.

Kvietimą teikti paraišką organizacija "Sail Training International" pateikė spalio pabaigoje. Miesto tarybos prašoma ne tik pritarti paraiškos teikimui, bet ir dalyvavimui šios organizacijos veikloje.

Klaipėdos savivaldybės Kultūros skyriaus vedėjas Narūnas Lendraitis pasakojo, kad, organizuojant didžiųjų burlaivių lenktynių priėmimą 2009 m. ir 2017 m. bei kultūrinę regatą 2011 m., gyventojai ir miesto svečiai turėjo unikalią galimybę susipažinti su pasauline buriavimo kultūra.

Uostamiestį kiekvieno renginio metu aplankė apie 100 istorinių burlaivių.

Skaičiuojama, kad šiemet per penkias dienas, kai buvo priimta didžiųjų burlaivių regata "The Tall Ships Races", mieste apsilankė apie 0,5 mln. svečių.

Atkreipiamas dėmesys, kad Klaipėdos pasirengimą ir lenktynių priėmimą puikiai vertino organizacija "Sail Training International".

Anot vedėjo, jei miesto taryba pritars, paraiškai parengti ir veikloms įgyvendinti kitais metais reikės 33,4 tūkst. eurų.

Taip pat gavus pritarimą ir, Klaipėdą atrinkus regatos uostu 2021 m., kasmet iki renginio reikės mokėti apie 40 tūkst. eurų narystės organizacijoje mokestį.

N.Lendraitis informavo, kad pasirengimas regatos priėmimui ir pats priėmimas 2017 m. atsiėjo apie 560 tūkst. eurų.

Klaipėdos mero pavaduotojas Artūras Šulcas atkreipė dėmesį, kad mieste tais pačias metais siūloma surengti ir pasaulio chorų varžytuves. Šio renginio sąmata kur kas didesnė nei regatos priėmimo ir siekia apie 2 mln. eurų.

"Turėsime apsispręsti, ar mes norime, sugebame tiek fiziškai, tiek finansiškai, tiek kitais parametrais", – tvirtino vicemeras.

Klaipėda taip pat varžosi, kad 2020 m. čia būtų surengta "Europiada".



NAUJAUSI KOMENTARAI

O ką?

O ką? portretas
Labai blogai?

.

. portretas
buvo jau regata dubysos gatvėje...

Jonas

Jonas portretas
Pusė milijono lankytojų X 1 išleistas euras..
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių