Quantcast

Klaipėda turi zoologijos sodą

Klaipėdiečio Edvardo Legecko įkurtas "Mini Zoo" pakeitė pavadinimą ir dabar yra Klaipėdos zoologijos sodas. Tačiau visa kita liko kaip buvę – miesto biudžetui gyvūnų išlaikymas nieko nekainuos.

Sodo įkūrėjas pasakojo bandęs pakeisti pavadinimą ir anksčiau, tačiau susidūrė su valdininkų baime, jog sykiu su pavadinimu jis norės pakeisti ir įmonės statusą, o taip gali būti prašoma pinigų iš miesto biudžeto.

"Kad ir keista, pavadinimas yra labai svarbu. Bet kur Europoje bendraujant su zoologijos sodų darbuotojais tekdavo labai ilgai aiškinti, kas mes esame. Mat jie su Klaipėdos vardu siedavo tik Jūrų muziejų. Dabar, kai pasakau, kad esu iš Klaipėdos zoologijos sodo, tai skamba solidžiau, be to, yra visai kitas požiūris į miestą, – aiškino E.Legeckas. – Kas bus po 20 ar 100 metų, dabar niekas nežino. Galbūt jis bus nebe mano, o kieno kito, bet miesto vardas pavadinime bylos apie tai, kur zoologijos sodas yra. Kas žino, o gal kada nors miestas ir bus jo savininkas."

Nors jokių įsipareigojimų, susijusių su zoologijos sodo augintinių išlaikymu, miestas neprisiima, įstaigos vardo pakeitimas užtruko kone pusmetį. Galiausiai pavadinimui pritarė kalbininkai ir valdininkai.

"Mes vis dar esame pelno nesiekianti įstaiga. Lygiai taip pat teisinga būtų sakyti, kad esame Gamtininkų centras Klaipėdos zoologijos sodas. Pirmoji tokio pavadinimo dalis reiškia, kad siekiame suburti fanatiškai gyvūnus mėgstančius žmones", – kalbėjo E.Legeckas.

Įstaigos vadovas akcentavo, kad toks pavadinimo pakeitimas niekuo neįpareigoja miesto ir nėra joks pagalbos prašymas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

KLB

KLB portretas
Gaila,kad ji pasiekti galima tik savo transportu...Prarndama daug lankytoju.

nezinoma

nezinoma portretas
PARAMOS PARAMOS TIK IR IESKOM JOS. REIKETU ATKREIPTI DEMESI I ZOOLOGIJOS SODO DARBUOTOJUS, JIEMS DAUGIAU REIKIA PARAMOS NEGU ZOO GYVUNAMS. VEZA MASINOMIS PRODUKTUS NAMO O PASKUI META I KONTEINERIUS

SERGEJ S.

SERGEJ S. portretas
TAJ JEIGU AS DABAR PASIKEISIU SAVO VARDA I KOKIO NORS ABRAMOVICIAUS TAI GAESIU IRGI PRASYTI IS ABRAMOVICIAUS PARAMOS!?
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių