Quantcast

Klaipėda švęs Šv. Martyno dieną: žada įdomius ir išskirtinius pasirodymus

Šiandien ir rytoj Klaipėdos krašte bus švenčiama ypatinga šventė – "Šv. Martynas. Ir jo žąsys". Tai tvirtas tradicijas turinti rudens šventė, per kurią miestiečiai ir miesto svečiai bus kviečiami degustuoti žąsienos patiekalų, o sutemus su žibintu rankoje dalyvauti teatralizuotoje ekskursijoje.

Turi senas tradicijas

Šv. Martyno dieną, lapkričio 11-ąją, eisenos su šviečiančiais žibintais užgimė Vokietijoje, kur ši rudens šventė turi senas tradicijas.

Klaipėdos vokiečių bendrija šią gražią tradiciją 2009 m. pasiūlė įgyvendinti Klaipėdoje. Mažųjų klaipėdiečių eisena kasmet tądien sutemus judėdavo miesto gatvėmis.

Taip pat šią dieną būdavo sveikinami varduvininkai, nes tarp mažųjų klaipėdiečių Martynų yra gana daug.

Pernai dėl pandemijos eisena neįvyko. Tačiau šiemet ji sugrįš, o kartu su ja vyks ir daugelis kitų renginių.

Vyks ugnies šou

Lapkričio 11 d. nuo 12 iki 20 val. Rotušės skvere (Danės g. 17) veiks mugė, kurioje bus galima paragauti žąsienos sultinio ir koldūnų su žąsiena.

Tądien 16 val. Klaipėdos etnokultūros centre (Daržų g. 10) vyks edukacija "Žaislai vaiko gyvenime". Čia taip pat susitiksite su muziejininke Loreta Kordušiene ir etnologu, liaudiškų žaidimų organizatoriumi Jonu Kavaliausku.

17.30 val. Žvejų g. 4 vyks pokalbių vakaras "Diagnozė – turistas. Klaipėda kelionių žemėlapyje" su žurnalistu, keliautoju, nuomonės formuotoju Orijumi Gasanovu, pokalbį moderuos Paulius Selezniovas.

Kviečiame visus atvykti švęsti paskutinės rudens šventės.

17.30 ir 19.30 val. startuos teatralizuotos ekskursijos su žibintais. Šv. Martyno legenda prabils Klaipėdos senamiesčio gatvėse, skveruose, kiemeliuose. Įsigyti bilietus į šią šventę galima iš šventės organizatorių – Klaipėdos turizmo ir kultūros informacijos centre, Turgaus g. 7.

19 ir 20 val. Rotušės skvere vyks ugnies šou. Žadama, kad žiūrovai išvys aistringos muzikos lydimą istoriją, SFX efektų komandos pagamintus įspūdingus ugnies įrankius ir specialiuosius efektus.

19.15 ir 20.15 val. vyks muzikiniai pasirodymai Rotušės skvere (Danės g. 17).

Kvies pasiklausyti legendų

Lapkričio 12 d. 12–20 val. Rotušės skvere tęsis mugė.

Tądien 17.30 ir 19.30 val. vėl vyks teatralizuotos ekskursijos su žibintais.

19 ir 20 val. tie, kurie nespėjo pamatyti ugnies šou, tą padaryti galės ir šeštadienį. Pasirodymas vyks Rotušės skvere.

19.15 ir 20.15 val. taip pat Rotušės skvere žiūrovų lauks muzikiniai pasirodymai, kurie truks 45 min.

"Visą savaitgalį "Šv. Martynas. Ir jo žąsys" apipins Klaipėdą savo žavinga istorija ir tradicijomis. Kviečiame visus atvykti švęsti paskutinės rudens šventės. Tai puiki proga supažindinti vaikus su krašto tradicijomis, pasiklausyti negirdėtų legendų, pasivaikščioti po Klaipėdos senamiestį lydimiems žibintų šviesos ir padovanoti ne tik sau, bet ir savo artimiesiems unikalų savaitgalį", – į šventę kvietė Klaipėdos turizmo ir kultūros informacijos centro direktorė Romena Savickienė.

Seniau žmonės iš Martyno dienos orų spręsdavo, koks oras būsiąs per Kalėdas. Kalbėta, jeigu lapkričio 11-ąją – giedra, tai būsianti labai šalta žiema.



NAUJAUSI KOMENTARAI

puiku

puiku portretas
Šaunuoliai,Nuostabu,Puikiai organizuota.Sofkučių mylėtojai gal iškiškit nosis į šventę,o tada kritikuokit.

Vienišių diena

Vienišių diena portretas
Mūsų šventės- Šv Martynas... Bet LRT apie tai nė žodeliu neužsiminės,

Apie dar vieną keistą renginį

Apie dar vieną keistą renginį  portretas
"Tačiau šiemet ji sugrįš, o kartu su ja vyks ir daugelis kitų renginių".... Romėnai su savo nevykusiu centru, tu rimtai? Su tokiu šūdu žadi kelti turizmo lygį? Suskaičiavau tris renginius,kurie kartosis po kasdieną - eisena, ugnies šou ir neaiškių atlikėjų, neaiskūs pasirodymai. Privačioje kompanijoje už tokią apgailėtina renginių kokybę būtum išspirta tą pačią dieną. O biurokratu būti gerai, stumdama šūdâ, užsidedi pliusiuka, kad afigienai dirbi ir vėl tinginiauji visus metus. Nuvažiuokit ponios į Palangą bent, pamatysite kaip traukiami turistai.
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių