Quantcast

Klaipėdoje remontuos lietaus nuotekų sistemas: ruošiasi potvyniams?

Uostamiestis, prieš kelerius metus išgyvenęs potvynį, ėmėsi lietaus nuotekų sistemų rekonstrukcijos. Nuolat patvinstanti Liepų gatvė ties Trilapio gatvės sankryža netrukus net ir palijus bus sausa.

Darbai šioje sankryžoje jau prasideda. Čia numatyta pakeisti lietaus nuotekų kolektorių.

"Specialistai buvo konstatavę, kad lietaus nuotekų kolektorius yra avarinės būklės. Nuspręsta jį iškasti ir pakeisti nauju. Darbai su projektavimu kainuos 45 tūkst. eurų", – informavo Klaipėdos savivaldybės Miesto tvarkymo skyriaus specialistas Karolis Šakarnis.

Skelbiama, kad iki lapkričio 28 d. vairuotojai turėtų būti atidesni. Darbininkai žada iškasti parko pusėje esančią nuovažą į Liepų gatvę.

"Liks dvi eismo juostos, galimybė važiuoti gatve nebus panaikinta. Rangovai žadėjo ilgai eismo neriboti. Tik bus iškasta papildoma juosta, skirta sukantiesiems į Liepų gatvę. Tačiau, manau, įsukti bus įmanoma, tai daryti draudžiančių ženklų neturėtų atsirasti", – aiškino specialistas.

Rangovams teks išardyti senąjį kolektorių ir sumontuoti naują.

"Už savaitės ar dviejų turėtų prasidėti darbai Taikos prospekte. Ties Taikos prospekto 19 namu taip pat bus keičiamas kolektorius. Šiems darbams numatyta 56 tūkst. eurų. Ten žadama pakeisti 200 m lietaus nuotekų tinklų. Tai teritorija, nepatenkanti į tikslinių teritorijų projektus. Turime visą sąrašą avarinių tinklų. Tik šie darbai labai jau brangūs", – pridūrė K. Šakarnis.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Gerda

Gerda portretas
Klaipėdoje ne vieną tokią skęstantį gatve yra. Vos smarkesniam lietui palijus ima semtis į mašinas vanduo. Būtų gerai kad būtų peržiūrimos tokios vietos.

man tai

man tai portretas
nuotrauka super:)

Hahaha

Hahaha portretas
Prajuokino ,tai privaloma kiekvienais metai žiemai pasibaigus ,pasigyrė,kad dirbs nuo siaubė ,bet antraštė kokia kas per nemokamos raso
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių