Quantcast

Klaipėda ruošiasi dideliems darbams: kas įsikurs vietoj „Švyturio“ gamyklos?

Bangų g. 2 esančius buvusius "Švyturio" alaus daryklos gamybos paskirties pastatus ruošiamasi prikelti antram gyvenimui. Tikėtina, kad naujas kompleksas ateityje taps patraukliu ir moderniu klaipėdiečių traukos centru.

Atsižvelgus į miestiečių poreikius, minėta teritorija pamažu turėtų virsti daugiafunkciu kompleksu, kuriame bus administracinės, prekybos, paslaugų, gyvenamosios, sporto, maitinimo paskirties patalpos.

"Planuojama šį objektą paversti dar vienu klaipėdiečių pamėgtu ir miestą papildysiančiu traukos centru. Taip pat siekiama šią erdvę susieti su Kultūros fabriku ir Jono kalneliu. Norima, kad kompleksas susilietų su jau esančiomis ir šalia įsikūrusiomis miesto erdvėmis", – pasakojo Klaipėdos savivaldybės Urbanistikos ir architektūros skyriaus vedėja Mantė Černiutė-Amšiejienė.

Tiesa, ji pripažino, kad dar nėra aišku, kada prasidės "Švyturio" gamyklos pritaikymo naujai funkcijai darbai, tačiau tikino, kad ši erdvė nebus skirta tik vienai gyventojų grupei.

"Manau, kad tikrai ji nebus orientuota į kažkurią amžiaus grupę, o pritaikyta plačiajai visuomenei", – teigė M. Černiutė-Amšiejienė.

Prieš dvejus metus jau rekonstruota alaus darykla "Švyturys Brewery". Čia po vienu stogu veikia gastrobaras, parduotuvė, muziejus, konferencijų bei degustacijų salės.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Pensininkas

Pensininkas portretas
Reikia į Klaipėdą pasikviesti kuo daugiau baltarusių ir parodyti kas jų laukia jeigu į valdžią ateitų ta namų šeimininkė kai vietoj MAZ BELAZ BELARUS bus koks nors privatizatorius įsirengęs sau butą ar atsidaręs savo barą .

Eimantas

Eimantas portretas
Realiai atrodo kaip ubago dėžė. Eilinis angaras. Su tokia išvaizda toks pastatas tiktu šalia Ermitažo realiai už miesto arba kurnors tarp Chruščiovkiu o ne centre. Žop@ kažkokia.

Architektei

Architektei portretas
Tai gal bent užstatymo liniją išlaiko ir pastato fasado masteliškumą priderina prie gatvės konteksto. Liurbė ne kitaip. Tas svaigimas apie esamų objektų apjungimą, tik kvailys nežino, kad tokio mastelio komercinio objekto atsiradimas šalia senamiesčio, nužudys jį. Pamirškit apie Tiltų gatvės uždarymą nuo transporto, nieks ten nevaikščios, visi suks ratus po stogu.
VISI KOMENTARAI 14

Galerijos

Daugiau straipsnių