Quantcast

Klaipėda pirmą kartą šventė JAV nepriklausomybę

Liepos 4-osios vakarą uostamiestyje pirmą kartą buvo minima Jungtinių Amerikos Valstijų nepriklausomybės diena. Šventė vyko Klaipėdos apskrities Ievos Simonaitytės viešojoje bibliotekoje.

Renginio dalyviai turėjo galimybę apsivilkti teminius kostiumus, dalyvauti viktorinose ir pasitikrinti savo žinias apie Ameriką bei jos gyventojus, sušokti kantri šokį, pasiklausyti tradicinės amerikietiškos muzikos.

Pasak bibliotekos direktorės Lauros Juchnevič, renginį organizavo rezidentė iš Ukrainos Larysa Sydorenko.

"Nepriklausomybės dienos minėjimas – viena tokių švenčių, kurias biblioteka įsipareigojusi paminėti. Mintis organizuoti šventę kilo mūsų bibliotekininkei, rezidentei iš Ukrainos L.Sydorenko, kuri savo gimtajame mieste kuravo analogišką Amerikos skaityklą Nikolajevo bibliotekoje. Ji turi didelį įdirbį, dirba daugelį metų tokio pobūdžio skaitykloje. Tad pasitikėjome jos kompetencija ir žiniomis", – teigė bibliotekos direktorė.

Amerikos skaitykla atidaryta gegužės pradžioje. Nors ji veikia tik mėnesį, jaunimo susidomėjimas ja išties nemažas – čia telkiasi ne tik norintys paskaityti, bet ir pasimokyti anglų kalbos, padalyvauti įvairiuose mokymuose.

"Nuo gegužės skaitykloje matyti judėjimas. Pas mus atvyksta studentų. Itin daug ir ukrainiečių. Vyksta ukrainiečių ir anglų kalbų užsiėmimai. Larysa veda šias anglų kalbos pamokas.  Taip pat yra anglų kalbos skaitytojų klubas, kur diskutuojama anglų kalba apie angliškas perskaitytas knygas. Šioje skaitykloje vyksta informacijos bei medijų raštingumo mokymai. Su Larysa turime galimybę mokymus vesti ukrainiečių, rusų, anglų kalbomis, ne tik lietuvių kalba, kaip tai darėme seniau", – pasakojo L.Juchnevič.

Pašnekovės teigimu, ši skaitykla, nuo pat jos atidarymo pradžios, pasiteisino.

Būtent joje esančios duomenų bazės leidžia susirasti daugiau mokymų programai reikalingos informacijos.

Jai gyvuoti padeda ne vien Amerika besidomintys skaitytojai, bet ir bibliotekininkai, jaučiantys motyvaciją organizuoti tokio pobūdžio šventes bei pramogas.

"Norėjosi, kad JAV nepriklausomybės dienos minėjimas būtų ir pramoga, ir įsitraukimas žmonių, kurie čia dar nedalyvavo, to nepatyrė", – teigė L.Juchnevič.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
P I D E R A S I N E - F A S I S T I N E Amerika turi buti sunaikinta. Stipk Amerika.

Neuzteks

Neuzteks portretas
Kalendoriuje dienų visų šalių šventėms sušvesti. Aš irgi nežinau, nuo ko amerikonai issilaisvino, tipo nuo indėnų?

<><><>

&lt;&gt;&lt;&gt;&lt;&gt; portretas
Onanizmas kažkoks, o ne šventė. Savigarbos pas lietuvius jau neliko. Vien tapkių laižymas ir lindimas subinėn.
VISI KOMENTARAI 13

Galerijos

Daugiau straipsnių