Quantcast

Klaipėda dar kartą paskelbė Atgimimo aikštės atnaujinimo konkursą

  • Teksto dydis:

Atgimimo aikštės Klaipėdos centre rekonstrukcijos konkursas šią savaitę paskelbtas antrą kartą – pirmasis nutrauktas sulaukus dalyvių pastabų ir nutarus keisti jo sąlygas.

Rugpjūčio 6-ąją skelbtas pirmasis konkursas po kelių savaičių nutrauktas paaiškėjus, kad turi būti keičiamos esminės sąlygos. Klaipėdos savivaldybės administracijos direktorius Andrius Žukas sako, kad jo metu iš dalyvių sulaukta pastabų, į jas atsižvelgta. 

„Praplėstos kvalifikacijos sąlygos ir ekonominio naudingumo vertinimo rodikliai papildyti. Atsižvelgta į pateiktas pastabas“, – BNS sakė A. Žukas.

Potencialių rangovų pasiūlymų laukiama iki spalio 25 dienos, rodo Centrinio viešųjų pirkimų portalo duomenys.

Rekonstruojant Atgimimo aikštę numatoma po ja įrengti požeminę daugiau nei 200 vietų automobilių aikštelę. Kiek šiems darbams numatoma lėšų neatskleidžiama, tačiau žiniasklaidoje anksčiau skelbta, kad jų vertė viršys 20 mln. eurų. Visas projektas bus finansuojama iš savivaldybės biudžeto – į Europos Sąjungos paramą nepretenduojama, nes vietos požeminėje aikštelėje bus mokamos.

Statybų leidimas aikštės rekonstrukcijai išduotas šiemet balandį.

Pagal bendrovės „SRP Projektas“ parengtą techninį projektą dviejų aukštų požeminėje aikštelėje turėtų būti įrengta 231 vieta, o jomis naudotis turėtų turėti šalia esančio ir baigiamo rekonstruoti Klaipėdos valstybinio muzikinio teatro lankytojai.

Antžeminė aikštės, kuri ribojasi su Danės, H. Manto ir Naujojo Sodo gatvėmis, dalis projektuojama taip, kad atvira erdvė būtų pritaikyta ne tik kasdieniam naudojimui, bet ir masiniams renginiams, joje numatyta įrengti fontaną.

Uostamiesčio valdžia dėl aikštės rekonstrukcijos apsisprendė po ilgų diskusijų, o anksčiau parengtas projektas ne kartą koreguotas, jam prieštarauta dėl darbų, keliančių pavojų aikštėje ir greta jos augantiems medžiams, taip pat – dėl neva neracionalios kainos. 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Pagaliau judame pirmin

Pagaliau judame pirmin portretas
Miesto centre požeminis parkingas būtinas ,miestas turi augti ,pakaks malti tuščiai liežuviais dešimtmečius , reikia statyti

>>ai

>>ai portretas
turciai vaziuos spektakliu ziuret, ir masinas statys uz mokescius surinktus is varguoliu. tikrai yra kur prasmingiau isleisti 20 miln.

buduliams

buduliams portretas
Privažiavo kaimiečių į Klaipėda ir skleidžia smarvę.Nepatinka aikštė,nesilankykite joje.Nepatinka kaina-jums nereikia už tai mokėti.Nepatinka miestas-varykit į savo kaimą
VISI KOMENTARAI 8

Galerijos

Daugiau straipsnių