Quantcast

Klaipėdą aplankys paskutinis šiais metais kruizinis laivas

  • Teksto dydis:

Rytoj, spalio 10 dieną Klaipėdą aplankys paskutinis šiais metais kruizinis laivas ”Nordstjernen”, kuris ir vainikuos kruizinės laivybos sezoną. Laivas bus prišvartuotas Kruizinių laivų terminale 13:00 val. Šiuo laivu į Klaipėdą atplauks 85 keleiviai, dauguma iš jų svečiai iš Vokietijos, Austrijos ir Šveicarijos.

Kruizinis laivas ”Nordstjernen”, priklausantis kompanijai „Bergen Line“, buvo užsakytas kaip skubus buvusio bendrovės flagmano, taip pat vadinamo „Nordstjernen“, pakeitimas, kuris buvo pastatytas 1937 m. ir prarastas po žemės drebėjimo Raftsundet 1954 m. rugsėjo mėn.

Užsakymas naujam keleivių, pašto ir krovininiam laivui buvo pateiktas „Blohm & Voss“ laivų statyklai Hamburge, kuri tik neseniai atsigavo po sunkios karo žalos. Laivų statybos apribojimai Vokietijoje buvo panaikinti tik 1953 m., o laivų statykla norėjo sulaukti tarptautinių užsakymų ir atkurti jų reputaciją. Jie galėjo garantuoti greitą pristatymą 1956 m. pavasarį, ir tai labai gerai atitiko „Bergen Line“ reikalavimus.

Laivo interjeras pakankamai paprastas, tačiau papuoštas garsaus norvegų menininko bei grafiko Paul Rene Gauguin darbais. Beveik visi meno kūriniai tebėra savo vietose.

Organizatorių nuotr.

Kruizinį sezoną Klaipėdos verslo atstovai vertina teigiamai. Turizmo agentūros „Mėja“ direktorė Monika Stirnaitė teigia, kad kruizų kompanija „Saga“ įvertino Klaipėdos ekskursijas kaip įdomiausias ir geriausiai organizuotas iš visų kruizo metu lankytų uostų. Kruizinio sezono metu buvo daug iššūkių, su kuriais pavyko susidoroti. Turizmo agentūros „Relita“ direktorė Diana Kateivaitė sako, kad buvo problemų su turistinių autobusų perkėlimu į Kuršių Neriją, tačiau komandinio darbo su AB „Smiltynės perkėla“ dėka pavyko viską išspręsti.

Kruizinė laivyba Klaipėdai yra labai svarbi: ji mažina sezoniškumą, suteikia galimybę turistams iš įvairių šalių aplankyti daugiau šalių ir miestų. Kitų metų kruizinių laivų sezonas prasidės paskutinę kovo mėnesio dieną.



NAUJAUSI KOMENTARAI

www

www portretas
sena gelda. www

tai

tai portretas
kas,man nuoto nei geriau nei blogiau-dzin.
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių