Quantcast

Kirams – gyventojų rūstybė: siutina sparnuočių „dovanėlės“ ant mašinos

Klaipėdietį vargina jo kaimynės pomėgiai. Nuolat paukščius pro balkoną lesinančią moterį vyras nufilmavo ir įrašą paskelbė feisbuke.  Didžiausia vyro problema – sparnuočių "dovanėlės" ant mašinos.

Siutina lesintojai

"Kiek galima, baikite lesinti paukščius, nespėju plauti automobilio, jis visas nudergtas paukščių išmatomis", – piktinosi vyriškis.

Pasirodo, gyventojai dažnai nepatenkinti kaimynais, kurie rodo neapgalvotą meilę gyvūnams.

Dažniausiai skundžiamasi kačių mylėtojais, tačiau ir paukščių lesintojai sulaukia aplinkinių pykčio.

Prie Vingio gatvės pasažo esanti autobusų stotelė pašalus nuolat kažkieno barstoma grūdais ar duonos likučiais.

Būna tų skundų, tik bėda ta, kad miesto tvarkos taisyklėse neparašyta, jog draudžiama lesinti paukščius.

Šioje vietoje vaisiais ir daržovėmis prekiaujantys turgelio prekybininkai taip pat pyksta dėl vietos gyventojų meilės balandžiams. O šio rajono gyventojai autobusų turi laukti mindžiodami po paukščių išmatas.

Gyventojų rūstybės sulaukia ir kirai.

Šių paukščių skleidžiami čaižūs garsai erzina miestiečius vasaros naktimis, kai žmonės miega pravirais langais. Tokius skundus reiškė M. Mažvydo alėjos gyventojai.

Netoli Skulptūrų parko esančių namų gyventojai prašė valdžios kaip nors tvarkytis su medžiuose gyvenančiais kovais ir varnomis. Šių paukščių spiečiai taip pat neduodavo ramybės, o parko prieigose stovintys automobiliai per naktį būdavo apdrabstyti paukščių išmatomis.

Kačių mylėtojams – baudos

"Kirai – uostamiesčio dalis. Natūralu, kad jie čia skraido. Būna tų skundų, tik bėda ta, kad miesto tvarkos taisyklėse neparašyta, jog draudžiama lesinti paukščius. Nebent galime kalbėti apie šiukšlinimą. Kažkas juk barsto viešoje vietoje maisto likučius. O štai už katinų šėrimą tam nenumatytose vietose yra sankcijos", – paaiškino Klaipėdos savivaldybės Kontrolės ir prevencijos poskyrio vedėjas Linas Lapinskas.

Jis priminė, kad už kačių šėrimą numatomos baudos.

"Pirmą kartą dažniausiai apsiribojama įspėjimu. Tačiau pakartotinai pažeidus taisykles galima sulaukti baudos nuo 30 iki 120 eurų. Įkliuvus dar kartą, būtų skirta didesnė bauda – nuo 120 iki 230 eurų", – dėstė L. Lapinskas.

Gadina mašinų paviršių

Paklaustas, ar nevertėtų mieste uždrausti lesinti paukščius, L. Lapinskas prisiminė, kad tokių bandymų būta.

"Aš suprantu, kad žmogus patiria nuostolių dėl gadinamo automobilio. Bet, kiek pamenu, bandymai uždrausti paukščių lesinimą taip ir nebuvo įgyvendinti", – sakė L. Lapinskas.

Automobilių remonto meistrai aiškina, kad paukščių išmatos gali rimtai apgadinti automobilio apdailą.

Esą paukščių išmatos – ypač pavojingos karštais orais, nes saulės kaitroje dažai ir lakas plečiasi, šiek tiek suminkštėja, o išmatos išdžiūva.

Tamsiu paros metu automobilio paviršius vėsta, tad tose vietose, kur yra paukščių išmatų, lakas ir dažai gali būti pažeisti, dažnai atsiranda dėmių.

Paukščių išmatos yra chemiškai agresyvių organinių rūgščių mišinys, kuris labai mažai tirpsta vandenyje.

"Ne tik kates, bet ir balandžius mėgsta pamaitinti geradariai. Esame sulaukę skundo dėl Reikjaviko gatvės gyventojos, kuri nuolat lesindavo paukščius. Žmonės skundėsi, kad balandžiai sienas ir langus nudergia. Kaimynai rašė skundus. Tą kartą užteko pasikalbėti su gyventoja", – pasakojo L. Lapinskas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

jis

jis portretas
prie ko čia kirai? Centre varninių kolonijos kai praskrenda, maža nepasirodo, kaip bomobnešiai. O balandžiai, pamiršot? Kas čia per kirų diskriminacija. Iš esmės tai straipsnis apie nieką... apie paukštį ap š ik usį automobilį.

žvirblis-pranašas iš Pempininkų

žvirblis-pranašas iš Pempininkų  portretas
džiaukites žadiugos, kad karvės neskraido, jums ant mašinų nešika, ir žinokit, kas pagailėjo sėmkos paukšteliui, kitą gyvenimą pats prašys ir negaus.

zylė

zylė portretas
dažnai paukčiai trukdo tiems padarams, kurie vaikšto su šunimis ir nesurenka savo augintinių išmatų, kiek pastebėjau daugiausiai klyksmo dėl paukščių lesinimo sudaro būtent jie.
VISI KOMENTARAI 13

Galerijos

Daugiau straipsnių