Quantcast

Kiemuose – migrantų mašinos?

Gyventojus siutina daugiabučių aikštelėse daugybę metų iš vietos nejudinami automobiliai. Miesto viešosios tvarkos kontrolieriai tokiems pažeidėjams grasina protokolais, tačiau baudos gelbsti ne visada.

Vyturio gatvėje gyvenanti klaipėdietė Rima įsitikinusi, kad vairuotojų įžūlumas peržengė visas ribas.

"Situacija yra tragiška. Smiltelės gatvėje prie "Lidl" parduotuvės yra įrengta 21-os vietos aikštelė gyventojų mašinoms. Devyni automobiliai visą laiką stovi nejudinami. Vyturio gatvės kieme – dar du griozdai. Viena mašina palikta metus, kita – trejus", – dėstė moteris.

"Jei iš Lietuvos išvažiavo milijonas emigrantų, tai jie visi paliko savo mašinas kiemuose", – darė išvadas pašnekovė.

Esą blogiausia tai, kad vairuotojai automobilius numeta ne savo, o svetimuose kiemuose.

"Atvaro į kaimyno kiemą, pastato ir viso gero. Tie, kurie yra drąsesni, praduria padangas, išdaužia langus. Gal techninės apžiūros galiojimas yra pasibaigęs? Kodėl jų neišsiveža? Kažkada labai seniai stovėjo senas "Zaporožietis", atėję žmonės teiravosi, kieno jis, pasiėmė, ir niekas net nesureagavo", – atsiminė klaipėdietė.

Senų automobilių kontrolę vykdo Klaipėdos savivaldybės Viešosios tvarkos skyrius.

Kontrolės ir prevencijos poskyrio vedėjas Saulius Valiulis teigė, kad, nustačius neeksploatuojamos transporto priemonės savininką, jam siunčiamas reikalavimas pasirūpinti automobiliu per tam tikrą nustatytą terminą.

Jei savininkas neįvykdo reikalavimo, jam skiriama administracinė nuobauda.

Panašiai buvo ir su "Opel" automobiliu, kuris, paliktas Taikos prospekte prie "Vėtrungės" stotelės, klaipėdiečiams ilgai badė akis.

"Kartais situaciją apsunkina tam tikros aplinkybės. Tarkime, areštuotas vairuotojo turtas, o jis pats gyvena užsienyje, giminaičiai nenori pašalinti automobilio. Tais atvejais, kai žmogus išvykęs arba nėra deklaravęs savo gyvenamosios vietos, išties nėra lengva nustatyti savininką", – aiškino S.Valiulis.

Jeigu žmogus pats negali pasirūpinti automobiliu, informacija tolesniam tyrimui perduodama pareigūnams.

Už neeksploatuojamo automobilio laikymą ir nurodymo jį patraukti nepaisymą pirmą kartą savininkui gresia bauda nuo 70 iki 140 eurų. Nusižengus pirmą kartą, skiriama pusė minimalios baudos – 35 eurai.

Pakartotinai padarius pažeidimą piniginę teks praverti dar plačiau – bauda siekia nuo 140 iki 300 eurų.

Neįvykdžius reikalavimų numatoma galimybė konfiskuoti transporto priemonę.

Apie nenaudojamus automobilius gyventojai gali pranešti Viešosios tvarkos skyriaus darbuotojams elektroniniu paštu viesojitvarka@klaipeda.lt.


Šiame straipsnyje: mašinosautomobiliaikiemai

NAUJAUSI KOMENTARAI

Vytas

Vytas portretas
Ne būtinai emigrantų. Mūsų kieme stovi jau porą metų žolėmis apaugęs,šiukšlėse paskendęs automobilis žmogaus,kuris pragėrė teises. Ir toliau sėkmingai baliavoja. Štai tokius automobilius irgi reikėtų išvežti,nes jie trukdo valytojams susitvarkyti . Ir jo vietą galėtų kitas kaimynas pasistatyti savo automobilį.

< too klaippediete

&lt; too klaippediete portretas
Tai jeigu esi uzsienyje, tavo masina nors ir 5 m nuo gimimo, bet nejudinama ir be draudimo, bei su pasibaigusia tech apziura, ji lauzas, uz kuria galima bausti, o po pusmecio vesti i lauzyna.

too Klaipediete

too Klaipediete portretas
ir is kur gi tamsta suzinai ,kad automobilis be draudimo?
VISI KOMENTARAI 14

Galerijos

Daugiau straipsnių