Quantcast

Ekspedicijos į Bengaliją dalyviai baigė pirmąjį kelionės etapą ir grįžta į Lietuvą

Spalio 17-ąją iš uostamiesčio į Bengaliją išlydėti žurnalistas Rimas Bružas ir klaipėdietis Aurimas Mockus žiemos šventėms grįžta namo. Trečiadienį vyrai turėtų sėsti į lėktuvą. Keliautojo Antano Poškos maršrutą siekiantys atkurti lietuviai ekspediciją nutraukė dėl kelionės dokumentų.

15 tūkst. kilometrų atstumą tikėjęsi įveikti ekspedicijos dalyviai įstrigo Egipte.

Šią savaitę vyrams nustojo galioti laikinasis motociklo numeris ir Egipto vizos.

"Pasibaigus galioti vizoms, nebegalime prasitęsti motociklo numerio galiojimo. O tam, kad sutvarkytume šiuos formalumus, reikia dviejų savaičių. Mes turime dingti iš čia", – tikino žurnalistas R.Bružas.

Keliautojai Lietuvą paliko prieš beveik du mėnesius. Įveikę Kaliningrado sritį, Lenkiją, Vokietiją, Čekiją, Austriją, Vengriją, Balkanų šalis, Graikiją, vyrai įstrigo Egipte.

"Dokumentų laukėme iki paskutinio momento. Daug kas čia įvyksta paskutinę akimirką. Bet mes nebegalime rizikuoti ir laukti. Lėktuvo bilietai brangsta ne dienomis, o valandomis", – pasakojo A.Mockus.

Keliautojai nusprendė specialiai šiai ekspedicijai įsigytą motociklą palikti Aleksandrijoje.

"Taip nuspręsta, kad būtų išsaugotas egiptietiškas motociklo numeris, jis yra nurodytas visuose mūsų prašymuose leisti kirsti Sueco kanalą ir įvažiuoti į Sinajų", – aiškino R.Bružas.

Lietuviai nusprendė tuščiai laiko neleisti ir didžiąsias metų šventes praleisti su šeimomis.

"Girdėjome, jog šiuo metu Sinajuje vyksta kažkokie valdžios susitikimai, labai daug karinės technikos, todėl esą mūsų ir neskuba įleisti", – pasakojo A.Mockus.

"Mus guodžia tai, jog važiuojame namo", – džiaugėsi R.Bružas.

Atgal į Egiptą lietuviai žada išskristi sausio 6 d.

Gal "biguduką" barzdai gausiu? Tai štai tokie ir džiaugsmai.

Apie savo planus lietuviai papasakojo tiesioginės transliacijos socialiniame tinkle "Facebook" metu.

"Prieš pat transliaciją gavau žinią, jog esu apdovanotas kažkokiame barzdų konkurse. Gal "biguduką" barzdai gausiu? Tai štai tokie ir džiaugsmai", – juokėsi A.Mockus.

Nors ir priversti nutraukti pusę metų planuotą kelionę, vyrai optimizmo nestokoja ir viliasi, jog ekspediciją pavyks užbaigti 2019 m.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Sunkus triūsas

Sunkus triūsas portretas
Panašus projektas nemokamai keliauti, pramogauti, girti ir ragauti yra LRT laidoje, kur Starkus su Radzevičiumi vadino didelius istorikus. Du sumitę diedai oriai sotūs vaikštinėja i po Druskininkus, Anykščius ir kitus miestelius. Kalbasi, o vėliau bruka mums bereikšmes laidas už mūsų pačių pinigus. Be dviejų sunkiai vargstančių mes Tėvynės miestelių grožio ir naudo "tikrai' nesuvoksime.

To gero kelio

To gero kelio portretas
O tu vargšas kaip sėdėjai ant pašalpų tai ir toliau visą savo likusį gyvenimą sėdėsi ir jausiesi prieš tokius, kurie bent kažką gyvenime doro nuveikia, nevykėliu.

Gero kelio

Gero kelio portretas
Neblogos atostogos. Tik gal nebus sutikimo euforijos, lozungų? Pakeliavo, dar važiuos, o mes krykštausim apie didvyriškumą.
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių