Quantcast

Kelionė į ligoninę – varginanti?

Beveik prieš devynerius metus įvykę 9-ojo autobuso maršruto pasikeitimai iki šiol neduoda ramybės kai kuriems uostamiesčio gyventojams. Anot vienos klaipėdietės, sergantieji onkologinėmis ligomis nuo Onkologijos departamento iki reikiamos stotelės pėsčiomis turi nueiti ilgą atstumą.

Nepatogu grįžti?

Uostamiestyje gyvenanti Aldona pasipiktino, nes jos serganti giminaitė visą mėnesį skaudančiomis kojomis turės vaikščioti „beveik kilometrą“.

„Anksčiau Klaipėdoje 9-asis autobusas važiuodavo ir sustodavo (nuo pietinės miesto dalies) prie Onkologinio dispanserio. Dabar kažkodėl tas maršrutas nuimtas. Mano giminaitė visą mėnesį skaudančiomis, sutinusiomis kojomis turės nuvažiuoti iki miesto ligoninės ir pėsčia eiti iki Onkologinio dispanserio, kur jai bus atliekamos procedūros. Juk ne kiekvienas gali mėnesį naudotis taksi paslaugomis“, – sakė klaipėdietė.

Pasak moters, būtų paprasta viską išspręsti.

„Pavyzdžiui, žmogus, išėjęs iš procedūros, sėstų į tą patį 9 autobusą, kuris jį atvežė, nuvažiuotų iki miesto ligoninės ir persėstų į kitą autobusą – 3-iąjį ar kokį nors kitą“, – svarstė Aldona.

Juk ne kiekvienas gali mėnesį naudotis taksi paslaugomis.

Alternatyvų yra

Viešosios įstaigos „Klaipėdos keleivinis transportas“ atstovas paaiškino, kad maršrutas sutrumpintas jau seniai, o gyventojai gali persėsti į kitus autobusus.

„Maršruto Nr. 9 trasa ties Onkologijos departamento stotele koreguota (sutrumpinta) nuo 2014 m. kovo 15 d. įvertinus mažą toje stotelėje išlipančių ir įlipančių keleivių skaičių. Tų metų skaičiavimais, šioje stotelėje būdavo kas tris keturis reisus tik po vieną įlipantį ar išlipantį keleivį. Visi kiti keleiviai, koks bebūtų jų kelionės skubumas, turėdavo be reikalo papildomai važiuoti tris minutes dar vieną papildomą kilometrą iki jiems reikalingos Ligoninės stotelės“, – sakė įstaigos atstovas.

Pasak jo, grąžinus maršrutą į senąją trasą, veltui būtų gaištamas laikas ir atsirastų papildoma rida kiekviename reise (darbo dieną maršrutų yra 82), dėl ko ilgėtų važiavimų intervalas tarp reisų, kuris, ypač piko metu, jau ir taip sunkiai patenkina keleivių poreikius.

Atstumas – 230 metrų

Išvada – koreguoti 9-ojo autobuso maršrutą į buvusią trasą yra netikslinga.

„Turime pastebėti, jog atstumas iki Onkologijos departamento nuo Ligoninės stotelės yra ne minimas „beveik kilometras“, o tik 230 metrų. Turintys judėjimo problemų keleiviai turi nelabai patogią, tačiau vis dėlto egzistuojančią alternatyvą privažiuoti arčiau 17-uoju autobusu. Tokiu atveju reikėtų važiuoti juo iš miesto iki maršruto galo ir jau iš ten miesto centro kryptimi, išlipant ir dabar tebesančioje Onkologijos departamento stotelėje. Taip atstumas pėsčiomis žymiai sutrumpėtų“, – paaiškino „Klaipėdos keleivinio transporto“ atstovas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

A.

A. portretas
Atstumas iki stotelės – „tik“ 230 metrų. O kiek atstumas iki parkofkės? Gal parkofkes neįgaliesiems darykite „tik“ 230 metrų nuo durų, o likusiems galima ir dar toliau?

Labai tvarus, įtraukūs savivaldybės ar autotransporto projek

Labai tvarus, įtraukūs savivaldybės ar autotransporto projek portretas
Prie ligoninės stotelės jau keli metai riogso metalinės dėžės, kaip garažas atvažiavusiems dviračiu ir toliau norintiems važiuoti autobusu. Nemačiau nė karto kas pasinaudotų šiuo garažu. Pinigai įsisavinti.

to Atvira

to Atvira portretas
nebereikalo žmonelia šneka ka žuliks ir su diplomu bus tik žuliks
VISI KOMENTARAI 32

Galerijos

Daugiau straipsnių