Quantcast

Kelionė 100-ojo numerio autobusu: patogus būdas pasiekti Palangos oro vartus

  • Teksto dydis:

\Sprendimą 2016-aisiais iš Klaipėdos į Palangos oro uostą paleisti kursuoti 100-uoju numeriu pažymėtą autobusą uostamiesčio savivaldybė priėmė išgirdusi apie keliautojų poreikius. Savivaldybės atstovai pastebi, kad per trejus metus susiformavo stabilus šio autobuso maršruto keliautojų srautas. Na, o Palangos oro vartai ateityje numato tendenciją, kad skrydžių skaičius po truputį augs ir jie bus įvairesni, tad tikimasi, kad norinčiųjų keliauti patogiu, ekonomiškesniu ir ekologišku būdu – autobusais – daugės.

Naudojasi keleto savivaldybių gyventojai

100-ojo autobuso maršrutas Klaipėdos autobusų stotis–Palangos autobusų stotis–Palangos oro uostas ir atgal, Klaipėdos miesto savivaldybės buvo atidarytas, kad būtų galima patogiai ir greitai pasiekti oro vartus ar uostamiestį.

Savivaldybės Transporto skyriaus vedėjas Rimantas Mockus sako, kad ir šiandien žvelgiant iš strateginės pusės tebėra laikomasi pozicijos, jog tai yra labai svarbus maršrutas, kurio paskirtis patenkinti Vakarų regiono keliautojų poreikį važiuoti viešuoju transportu. Pastebima, kad per trejus veiklos metus susiformavo stabilus šiuo maršrutu keliaujančiųjų srautas.

„Kai žengėme žingsnį atidaryti maršrutą, įsipareigojome rūpintis jo kuravimu ir finansavimu suprasdami, kad 100-ojo autobuso maršrutas bus specifinis atsižvelgiant į tvarkaraščių sudarymą ir į autobusų užpildymą. Apibendrinant trejų metų veiklą galime pasakyti, kad nors šis maršrutas patiria nuostolių, kuriuos mes buvome numatę, visgi mums pavyksta prisiderinti prie didžiosios dalies skrydžių laikų ir keliautojų skaičius auga. Vadinasi, poreikis naudotis autobusu yra. Drąsiai galime patvirtinti, kad šiandien tai yra patogiausia galimybė iš Klaipėdos viešuoju transportu atvykti į oro uostą“, – teigia R.Mockus.

Maršruto trasa eina Klaipėdos miesto, Klaipėdos rajono ir Palangos miesto kryptimi. Pajudėjęs iš uostamiesčio autobusų stoties, 100-asis autobusas dar stoja Universiteto, Liepojos, Ligoninės stotelėse ir Girkaliuose. Spėjama, kad Palangos autobusų stotyje į autobusą įlipa ir į oro uostą norintys vykti Kretingos regiono gyventojai.

Miesto savivaldybės atstovai taip pat neabejoja, kad šis autobusas patogus ir norintiems pasiekti Palangos kurortą.

Kursuoja nuo ryto iki vidurnakčio

Važiuojant 100-ojo autobuso maršrutu už 2,5 euro maždaug per 40 minučių galima nuvykti iš Klaipėdos į Palangos oro uostą.

Autobuso tvarkaraštis sudaromas atsižvelgiant į sezoną ir į lėktuvų skrydžių laiką.

Pavyzdžiui, Palangos oro uostui pranešus apie naują kryptį į Dortmundą, už tvarkaraščių sudarymą atsakinga įmonė VšĮ „Klaipėdos keleivinis transportas“ ėmėsi ieškoti ir naujo autobuso laiko.  Taip keleiviams buvo pasiūlyta autobusu vykti antradieniais ir šeštadieniais 16.30 val. iš Klaipėdos autobusų stoties.

Palangos oro uosto vadovas Andrius Daujotas sako, kad oro vartai taip pat stengiasi prisidėti prie efektyvios 100-ojo autobuso maršruto veiklos ir bendradarbiauja operatyviai informuodami apie pasikeitimus skrydžių tvarkaraščiuose.

„Suprantame, kad derinti autobų atvykimą prie skrydžių laikų yra iššūkis, ypač, kai ir skrydžių skaičius Palangos oro uoste auga. Todėl mes iš tiesų stengiamės prisidėti prie savivaldybės pastangų gyventojams suteikti patogias paslaugas. Stengiamės ne tik operatyviai pranešti apie pokyčius, nuo kurių gali priklausyti 100-ojo autobuso maršruto veikla, bet ir patiems keliautojams priminti, kad jie gali patogiai pas mus atvykti arba išvykti autobusu. Kadangi Palangos oro uostas yra augantis, neabejojame, kad ateityje šį maršrutą rinksis ir vis didesnis keliautojų skaičius“, – sako A.Daujotas.

100-asis autobusas tiek iš Klaipėdos autobusų stoties, tiek iš Palangos oro uosto dažniausiai kursuoja vidudienį, kai eismas oro vartuose intensyviausias. Keleiviams taip pat pasiūlyta keletas rytinių ir vienas naktinis reisas, tad net jei Palangoje nusileidžiate po vidurnakčio, galite pasiekti miestą autobusu.

Perveža apie 10 tūkst. keleivių

Viešosios įmonės „Klaipėdos keleivinis transportas“ laikinai direktoriaus pareigas einantis Andrius Samuilovas pastebi, kad didžiausi autobuso keleivių srautai susidaro per pietus, kai oro linijos  „Ryanair“ ir „Wizz Air“ vykdo skrydžius Londono kryptimi.

„Tada pasiekiamas beveik maksimalus autobuso vietų užpildymas. Žvelgiant į oficialią keliautojų statistiką matome, kad iš viso 100-ojo autobuso maršrutu šią vasarą (nuo gegužės iki liepos) vyko virš 4 000 keleivių. Iš viso šiemet jau esame pervežę daugiau nei 6 000 keleivių. Na, o 2018-aisiais iš viso maršrutu vežta beveik 10 000 keleivių“, – komentuoja A.Samuilovas.

100-ojo autobuso maršrutui paskirti 22 vietų nauji kondicionuojami autobusai, kuriuose veikia interneto ryšys ir yra įtaisytos saugumo kameros. Bagažą keleiviai gali susidėti į specialias autobusuose įrengtas talpyklas. Įsigyti bilietą galima iš vairuotojo sumokėjus grynaisiais arba atsiskaityti autobuse elektroninio bilieto kortele prieš tai ją papildžius internete.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Vaidai

Vaidai portretas
Kam idomus tas Airbaltikas, 00:50 Ish Kopenhagos skrydis, jam ir pritaikytas jis. Airbaltiko turistai gali palaukt.

Klaipedos miesto gyventojas

Klaipedos miesto gyventojas portretas
Tai visikai nepatogus varijantas si tuo marsutu vykti i Anglijs, geriau pasirenki privatu vezeja greitai patogu ir visai nebrangu....

Darius

Darius portretas
Tai labai nepatogus variantas, privatininkas už 10 eur parveža namo, o šitas iki stoties, tai man į naujus rajonus dar papildomai 7 eur, vat ir skaičiuokit!
VISI KOMENTARAI 11

Galerijos

Daugiau straipsnių