Quantcast

Kelio ženklai sukėlė abejonių

Saugaus eismo specialistai aiškinsis, ar Klaipėdos universitetas iš vienos pusės teisėtai uždarė miesto gatvę. Taip pat bus vertinama, ar įstaigos teritorijoje teisingai įrengti kelio ženklai, o jų schema – suderinta.

Po ceremonijos – baudos

Minėtus klausimus Saugaus eismo komisijos posėdžio metu iškėlė jos narė, miesto mero pavaduotoja Judita Simonavičiūtė.

Dienraštis „Klaipėda“ rašė, kaip prieš pusantros savaitės tuo metu, kai Klaipėdos universiteto bendruomenė sveikino laivą „Prezidentas Smetona“ Baltijos jūroje tyrusius mokslininkus, savivaldybės Viešosios tvarkos skyriaus darbuotojai rašė baudas renginio svečiams.

Pakilių emocijų apimti žmonės išėjo iš universiteto ir nustebo, kad pažeidė taisykles. Tarp jų buvo ir kariškių bei miesto mero pavaduotoja J.Simonavičiūtė.

„Nesu piktybinė Kelių eismo taisyklių pažeidėja, bet pakliuvau tarp tų dešimties, kuriems skirtos nuobaudos. Šiame sąraše tą kartą buvo ir aukštų pareigūnų, ir Karo policijos, ir ministerijos atstovų. Tikrai nemanau, kad visi svečiai, kurie lankėsi universitete, piktybiškai pažeidė taisykles. Vadinasi, įvyko nesusipratimas ir reikia išsiaiškinti situaciją. Prieš svečius jaučiausi tikrai nesmagiai“, – pripažino vicemerė.

Nuvyko apžiūrėti ženklo

Pasak J.Simonavičiūtės, kyla pagrindinis klausimas, ar Klaipėdos universiteto teritorijoje įrengtų ženklų schema yra suderinta ir aiški. Vicemerė tą pačią dieną dar kartą nuvažiavo į minėtą vietą, kur gavo baudą, ir apžiūrėjo ženklus. Pasak jos, vienas kelia įtarimų.

Stovėti draudžiantis ženklas stūkso nukreiptas į Manto gatvę ties sankryža su Pušyno gatve, nors čia įvažos į teritoriją nėra. Iš tos pusės ji užtverta akmeniniais stulpeliais.

„Kam reikalingas šis ženklas, jei negalima iš tos pusės įvažiuoti? Norėtųsi aiškumo“, – pabrėžė vicemerė.

J.Simonavičiūtė atkreipė dėmesį, kad gatvę, kuri iš vienos pusės uždaryta, klojo miestas.

„Reikia išsiaiškinti, kam ši arterija priklauso, ar galima ją užverti ir imituoti kiemą. Matau piktavališkus universiteto veiksmus – jei miestas tiesė gatvę, ji turėtų ir likti miesto“, – pabrėžė mero pavaduotoja.

Atsakymai į šiuos klausimus turėtų paaiškėti kito Saugaus eismo komisijos posėdžio metu. Situaciją išsiaiškinti pavesta savivaldybės Turto ir Transporto skyrių specialistams.

Uždarė prieš ketverius metus

Minėta gatvė nuo Manto gatvės pusės užverta prieš daugiau nei ketverius metus, kai buvo pradėta Klaipėdos universiteto aikštės rekonstrukcija.

Žadėta, kad, baigus šiuos darbus, tvoros bus pašalintos. Tačiau atnaujinta aikštė buvo atidaryta, o tvoros liko. Pabrėžta, kad didelių problemų tai niekam neturėtų sukelti.

Rekonstruotoje aikštėje, priešingai nei anksčiau, nebuvo galima statyti automobilių, o Klaipėdos mokslo ir technologijų centrą įmanoma pasiekti pro kitą pusę.

Tada žadėta gatvę atidaryti, kai bus baigtas statyti pastatas, kuriame įsikurs modernus verslo inkubatorius. Vėliau tvorų nebeliko, bet jas pakeitė stulpeliai su grandinėmis.

Pernai lapkritį Klaipėdos universiteto atstovai tvirtino, kad gatvę numatyta atidaryti po metų, kai bus baigta Jūrinio slėnio mokslinių laboratorijų pastato statyba.

Tuokart pabrėžta, kad eismas šia gatve trukdytų darbams. Čia dažnai statomos sunkiasvorės transporto priemonės. Atkreiptas dėmesys, kad pasitaiko vairuotojų, kurie į šią gatvę įvažiuoja pro kitą pusę ir palieka mašinas, nors pasitinka tai daryti draudžiantis ženklas.

Tokiais atvejais į pagalbą pasitelkiami policijos pareigūnai. Jie nuolat atvyksta į šią vietą ir baudžia kelių eismo taisykles pažeidžiančius vairuotojus.



NAUJAUSI KOMENTARAI

sukčių ekonomija

sukčių ekonomija portretas
Gi tuoj liberalai uždarys universitetą ir privatizuos viską tai jau ir dairosi kur kokie ženklais stovi... S.Gentviliukas ne bereikalo savo akademiją įkūrė...

Turėk pagarbos sau ir visus kitus mirtinguosius

Turėk pagarbos sau ir visus kitus mirtinguosius portretas
Staiga parūpo ženklų praktiškumas, net į straipsnį pasiprašė. Siūlau susimokėti baudą ir nekeliant bangų išspręsti nelogiškus ženklų demonstravimus, kad kiti nekvalifikuojant į rangus ar kitus gyvenimo sluoksnius miestiečiai ar svečiai neatsidurtu toje situacijoje.

Rr

Rr portretas
Tegu susimoka ,o paskui iesko teisybes.Nepatinka kai patys gauna baudas.
VISI KOMENTARAI 7

Galerijos

Daugiau straipsnių