Quantcast

Neįprasta situacija Klaipėdoje: du namai – vienas adresas

Pačiame Klaipėdos centre priešingose gatvės pusėse vienas priešais kitą stovi du pastatai tuo pačiu adresu – Herkaus Manto g. 9. Paradoksalu, nes faktiškai tokio adreso apskritai nėra, tačiau realiai juo paženklinti net du namai.

Du kampiniai namai Herkaus Manto gatvėje, esantys skirtingose gatvės pusėse, turi tą patį adresą.

Juo ženklinamas namas, kuriame veikia optikos prekių parduotuvė, o kitoje gatvės pusėje – grožio salonas.

Tas pats dviejų skirtingų pastatų adresas nurodomas ir rekvizitai.lt puslapyje.

Valstybės įstaigos Registrų centro atstovas spaudai Mindaugas Samkus patvirtino, kad adreso Klaipėdoje Herkaus Manto g. 9 iš viso nėra, tik – Herkaus Manto g. 9A.

"Oficialiai nekilnojamojo turto registre kampinis pastatas ties M. Mažvydo alėja yra Herkaus Manto g. 10. Šalia jo yra 12, 14, 18. Gal reikėtų klausti savivaldybės, nes ji suteikia gatvių pavadinimus ir skirsto namų numerius", – patarė M.Samkus.

Klaipėdos savivaldybės Geodezijos ir GIS skyriaus vyriausioji specialistė Asta Vaitkevičienė irgi patvirtino, kad minėto adreso nėra.

"Ten yra kampinis namas, todėl jo adresas kažkada buvo dvigubas – S. Šimkaus g. 12 / Herkaus Manto g. 9. Regis, 2007 m. buvo naikinami dvigubi adresai, taip šiam pastatui suteiktas S.Šimkaus g. 12 adresas.  Tokio adreso kaip Herkaus Manto g. 9 iš viso nėra", – dar kartą pabrėžė A. Vaitkevičienė.

Yra išlikęs tik adresas Herkaus Manto g. 9A.

Tačiau kitoje gatvės pusėje yra dar vienas pastatas, taip pat kampinis, besiribojantis su M.Mažvydo alėja, kuris paženklintas Herkaus Manto g. 9 numeriu.

"Taip negali būti. Nežinau, kodėl jis taip paženklintas. Gal čia nuo senų laikų liko? Bet adreso lentelė moderni? Devinto namo ten būti negali, nes toje pusėje – lyginė numeracija. Adresų registre tokio adreso tiesiog nėra. Realiai tai turėtų būti 10 namas, kas čia taip sugalvojo, neįsivaizduoju", – svarstė A. Vaitkevičienė.

Ir nurodė, kad pastatų numerių painiava turėtų pasirūpinti namo savininkas, jo administratorius arba savivaldybės Miesto tvarkymo skyrius.



NAUJAUSI KOMENTARAI

As

As portretas
Taip kaip Technikume yra Saules g.tokie numeriai ir dar yra prie Kalotes Saules g.tokie pat numeriai.Prisproges gali ne ten nuvezti.Tokia buvo situacija maista veziau i Saules g.o reikejo vezti i kt.Saules g.Geras.

Rekordas...

Rekordas... portretas
26 butų namas turi keturis adresus: Šaulių 42 ir 44 bei Lietuvininkų a. 9 ir 11. Gal ne rekordas?

Remigijus

Remigijus portretas
pas mus vienas namas ir du adresai, viena laiptine 27nr, o dvi laiptines 25nr
VISI KOMENTARAI 6

Galerijos

Daugiau straipsnių