Quantcast

Kavinių pastangos džiugina

Inspektoriai tikrins, ar uostamiesčio kavinės, užkandinės, restoranai, kurių higienos būklė buvo įvertinta, viešai pasikabino suteiktus įvertinimus – puodukų simbolius. Tai viešojo maitinimo įstaigos privalo padaryti.

Tvarka, kad Valstybinė maisto ir veterinarijos tarnyba po patikrinimų viešai skelbia informaciją apie kavinių, užkandinių, restoranų higienos būklę, įsigaliojo nuo praėjusių metų lapkričio 1 dienos.

Patikrinimų metu kavinės yra reitinguojamos ir joms suteikiama nuo 1 iki 5 balų. Įstaigoms suteikiami lipdukai su atitinkamu puodelių skaičiumi. Tokius lipdukus viešojo maitinimo įstaigos privalo pasikabinti matomoje vietoje.

Klaipėdos valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos viršininkas Antanas Bauža teigė, jog kavinės, užkandinės, restoranai tikrinami pagal planą – neskubama jų visų įvertinti iškart.

Klaipėdos mieste ir rajone, Neringoje yra 434 kavinės, užkandinės ir restoranai. Dabar yra patikrintos 32 įstaigos. 11 iš jų higienos būklė buvo įvertinta kaip puiki. Joms suteikti maksimalūs 5 balai.

10 įstaigų gavo kiek mažesnius įvertinimus – 4 balus. Tai reiškia, kad jų higienos būklė yra gera. 3 įstaigos gavo vidutinį įvertinimą, 2 – patenkinamą, 1 – labai blogą.

Pastarojoje įstaigoje aptikta grubių pažeidimų. Jos veikla sustabdyta iki šiol. Viena įstaiga nesutiko su 2 balų įvertinimu. Tarnyba jį peržiūrėjo, bet klaidų nerado. Įstaiga po pusmečio galės kreiptis, kad būtų vertinama iš naujo.

Pasak A.Baužos, kavinių, užkandinių, restoranų šeimininkai stengiasi, kad jų įstaigos būtų gerai įvertintos.

„Patikrinimų rezultatai tikrai nėra blogi. Tačiau kai kam dar reikia pasitempti“, – akcentavo vadovas.

Viršininkas tvirtino, kad dar netikrinta, ar įstaigos pasikabino gautus lipdukus su įvertinimais, ką privalo padaryti. Tai bus daroma artimiausiu metu.

„Įvertinimus nori paviešinti tos įstaigos, kurios juos gavo maksimalius. Nežinau, kaip yra su tomis, kurios gavo 2 balus. Tačiau viskas daroma, kad klientui būtų aiškiau. Į įstaigą atėjęs žmogus nemato, kokia situacija virtuvėje“, – teigė vadovas.

Jei tikrintos viešojo maitinimo įstaigos ir nepaskelbė gautų įvertinimų, juos žmonės gali sužinoti Valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos internetinėje svetainėje. Tereikia žinoti įstaigos pavadinimą.

Anksčiau tarnyba taip pat tikrindavo viešojo maitinimo įstaigas, bet tikrinimų rezultatai nebuvo viešai skelbiami.


Šiame straipsnyje: kavinėshigienainspekcija

NAUJAUSI KOMENTARAI

hmm

hmm  portretas
na, nepanasu, kad is savartyno.....

AK

AK portretas
Nuotrauka iš Shutterstock sąvartyno, o tai reiškia, kad pigiausia buvo panaudoti galbūt Kinijos, galbūt Belgijos vaizdelį, rašant apie partijos privalomą generalinę liniją kabinti privačiose įstaigose kažką partijos nurodyto.

hmm

hmm portretas
idomu, kokia cia kavine nuotraukoje, tokia grazi.... Kazkaip kavinese nepastebejau as tu lipduku....
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių