Quantcast

Kas sutvarkys Taikos prospektą Klaipėdoje?

Klaipėdiečiai džiaugiasi atnaujintu Taikos prospekto šaligatvių ruožu, tačiau juos piktina čia nevalomos šiukšliadėžės. Miesto atstovai tikina – kol objektas neatiduotas vertinti, tvarka ir švara turi pasirūpinti rangovai.

Šaligatvių atnaujinimas Taikos prospekte nuo Sausio 15-osios iki Kauno gatvės buvo pradėtas pernai kovą.

Klaipėdos savivaldybės Statybos ir infrastruktūros plėtros skyriaus vyriausioji specialistė Jelena Vorobjova informavo, kad atnaujinti šaligatviai oficialiai turėtų būti atiduoti vertinti iki gegužės.

O kol tai nepadaryta, kyla nemažai buitinių problemų. Pavyzdžiui, dauguma naujų šiukšliadėžių užverstos šiukšlėmis.

Esą, kol šaligatvis neatiduotas vertinti komisijai, miesto tvarkytojai jo nei valo, nei šiukšles išveža.

Ar tai reiškia, kad iki gegužės taip ir atrodys viena centrinių miesto gatvių?

„Tikrai ne. Tvarką, kol objektas neatiduotas vertinti, turi užtikrinti rangovai. Ir sniegą nuvalyti, ir šiukšles surinkti. O kol kas yra technologinė pertrauka, kai kurie darbai nepabaigti, dar bus asfaltuojamos įvažos į kiemus“, – kalbėjo J.Vorobjova.

Vytauto Liaudanskio nuotr.

Praėjusią savaitę, kai gausiai pasnigo, sniegas po gyventojų pasipiktinimo nuo šaligatvių buvo nuvalytas Miesto tvarkymo skyriaus iniciatyva. Tačiau sniegu, kol šaligatvis neatiduotas vertinti, esą irgi turi pasirūpinti rangovas.

„Laukiame darbų pabaigos, nors dauguma jų faktiškai baigti. Dar liko išasfaltuoti įvažas ir parinkti kitą vietą daugiafunkcei stotelei su interneto ryšiu. Ją perkelti prireikė dėl gyventojų skundų, nes susirinkęs jaunimas prie tų stotelių labai triukšmauja ir trukdo ilsėtis“, – teigė J.Vorobjova.

1,2 km ilgio pėsčiųjų ir pusketvirto metro pločio dviračių takams Taikos pr. atnaujinti prireikė daugiau nei metų.

Darbininkai ne tik nutiesė naujus pėsčiųjų ir dviračių takus, sutvarkė želdynus, atnaujino apšvietimą, pastatė suolus bei šiukšliadėžes, bet ir įrengė automobilių aikšteles, kuriose galės sutilpti 170 mašinų.

Projekto vertė – 3,4 mln. eurų, iš kurių ES apmokės didžiąją dalį – apie 2,4 mln. eurų, apie 0,2 mln. eurų prisidės valstybė.

Maždaug 0,8 mln. eurų teks sumokėti iš Klaipėdos miesto biudžeto.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Grubliausko pantalonai

Grubliausko pantalonai portretas
pasirodo šiukšledežės yra ne šiukšlėms, nes iš jų nėra kam surinkt, o suoliukai - ne žmonėms, nes šalia pilnų šliukšledėžių neįmanoma sėdėt, čia akivaizdžiai kvepia premijom..

Nesvarbu

Nesvarbu  portretas
Tai kad ir tuos suoliukus padare....labai jau malonu sedeti ir ziureti i tuos namus. Bent jau i gatve pasuktu...

Patys

Patys portretas
Nevalos- ir nori kad jiems viską sutvarkytų
VISI KOMENTARAI 22

Galerijos

Daugiau straipsnių