Quantcast

Kartu su medikais ir kineziterapeutais sukūrė naują treniruočių metodiką

  • Teksto dydis:

Sveikatingumo ir sporto klubus šiandien lanko norintieji sveikiau gyventi, išvengti nugaros, sąnarių skausmų, atsikratyti nereikalingų kilogramų. Padailinti kūno linijas ar sutvirtinti raumenis siekiama nepakenkiant savo kūnui. Pastebima, kad žmonės nori sportuoti sveikai ir jau žino, kad tai, kas tinka visiems, netinka kiekvienam.

Nuolat sulaukia klausimų

Kaip sportuojant nepakenkti sau? Kaip stiprinant vieną kūno dalį nesužaloti kitos? Jeigu skauda nugarą ar kelius, kokius pratimus reikėtų atlikti? Kaip saugiai numesti svorio, kad jis nesugrįžtų dvigubas?

Tokius klausimus nuolat iš klientų girdintys Klaipėdos sveikatingumo ir sporto klubo "Apelsinas" treneriai įsiklausė į žmonių poreikius ir per 9 mėnesius sukūrė naują treniruočių metodiką, kurią pavadino "SMART Training System" – išmaniąja treniruočių sistema.

Jos esmė – kiekvienam atsižvelgiant į kūno sandarą ir fizinę būklę ar negalavimus sudaroma individuali treniruočių programa, o 11 pirmųjų treniruočių prižiūri kineziterapeutas arba sveikatingumo specialistas.

Naujovę "Apelsino" klubuose jau išbandę žmonės įsitikino – pasiekti užsibrėžtus tikslus treniruočių metu kur kas lengviau.

Metodika kurta su gydytojais

SMART išmanioji treniruočių sistema pagrįsta moksliniais tyrimais ir sukurta bendradarbiaujant su aukščiausios kvalifikacijos medikais profesionalais. Ši sistema suderina esminius kūno rengybos ir reabilitacijos principus.

Sveikatingumo ir sporto klubų tinklo "Apelsinas" įkūrėjas ir vadovas Tomas Kesminas teigė, kad idėja kurti unikalią treniruočių metodiką kilo siekiant patenkinti besikeičiančius sporto klubų lankytojų poreikius: "Pastebėjome, kad sportuojantiesiems ilgainiui treniruotės tampa rutina, mažėja motyvacija, prastėja rezultatai. Todėl ėmėme kurti naują, vientisą metodiką, kuri padeda žmonėms išsivaduoti iš įvairių skausmų, antsvorio, didina treniruočių efektyvumą, suderina treniravimąsi ir subalansuotą mitybą, kineziterapiją, sveikatingumą."

Įvertina įvairius parametrus

Naujoji treniruočių metodika kiekvienam žmogui pritaikoma individualiai. Pirmiausia atliekamas išsamus funkcinis sveikatingumo testas, kuris padeda įvertinti žmogaus kūno sudėtį, judesių funkcionalumą, širdies bei kraujagyslių sistemos būklę, laikyseną, mitybos įpročius.

Atliekant testą sveikatingumo specialistas išklauso kliento norus ir lūkesčius.

"Testas aiškiai parodo pagrindines laikysenos, kūno funkcionalumo problemas, kurios atsiranda dėl blogų mitybos įpročių, netinkamos gyvensenos ir nepatogios darbo vietos. Šiuos negalavimus galima sumažinti arba visai pašalinti sportuojant tikslingai ir saugiai", – tikino sveikatingumo klubo "Apelsinas" sporto dalies vadovas Tomas Martinavičius, kuris taip pat yra vienas naujosios SMART metodikos bendraautorių.

Išvengia sužalojimų

Viena dažniausių problemų, kuria skundžiasi sveikatingumo klubo klientai, yra stuburo skausmai.

Pasak kineziterapeuto Jurando Altuchovo, nugaros skausmus sukelia nejudrus gyvenimo būdas, patiriama nervinė įtampa ir silpni raumenys. Svarbiausias vaistas gydant stuburą, anot jo, judėjimas.

Tačiau kineziterapeutas perspėja, kad, sportuojant savarankiškai ir neturint žinių, stuburą galima ir sužaloti. SMART treniruočių metodika siekiama padėti žmonėms, kad tokių problemų būtų išvengiama.



NAUJAUSI KOMENTARAI

egle

egle portretas
Gerai būtų, kad ta programa nežalotų. Realybe kitokia.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių