Quantcast

Kartenoje – pilies paieškos

Salantų regioninio parko direkcijos darbuotojai net ir vėlyvą rudenį ragina žmones pažinti Žemaitijos kraštą. Moksleiviai kviečiami į pažintinę ekskursiją po Kartenos piliakalnį.

Edukacinis užsiėmimas pavadintas "Kuršių pilies beieškant". Parko lankytojai ekskursijos metu bus supažindinami su Kartenos miestelio istorija. Keliautojai įtraukiami į kuršių pilies paieškas.

Tiesa, po neseniai pajūrį talžiusios audros vėjas pridarė žalos Kartenos piliakalniui.

"Šį kartą ne chuliganai, bet vėjas pasidarbavo Kartenos piliakalnio pažintiniame take. Būkite atsargūs eidami link Lurdo", – perspėjo Salantų regioninio parko direkcija ir pridūrė, kad greitu laiku tiltelis bus suremontuotas.

Netoli už Kartenos piliakalnio, kairiajame Minijos krante, Abakų kaimo pakraštyje nuo seno garsėja Kartenos Lurdas.

Čia įrengta akmenų mūro Lurdo grota su Lurdo Marijos skulptūra. Sakoma, kad prieš ją esančio šaltinio vanduo turi gydomųjų savybių.

1922 m. šioje šventa laikomoje vietoje buvo pastatyta medinė koplyčia, kurioje kiekvienų metų rugsėjo 8 d. vyksta pamaldos.

Edukacinė programa skirta ne tik gamtos mylėtojams, bet ir vaikams, besidomintiems istorijos įdomybėmis, norintiems pažinti išskirtinį Kartenos piliakalnio istorinį ir archeologinį kompleksą.

Pažintinio pasivaikščiojimo metu (maršrutas – apie 3 km) susipažįstama su piliakalniu, senovės kuršių gyvenviete, vietovės istorija ir mitologija, atliekamos užduotys. Aktyviai keliaujant Minijos slėniu stebima gamta, aplankomas ir mitologinis akmuo – Laumės kūlis.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Velniai rautu-

Velniai rautu- portretas
Prakeikti kryžiuočiai viską bando savo naudai perversti, ten gydomieji šaltiniai buvo gerokai iki tos velnio krikščionybės, beje per kančias ir prievarta įbruktos Lietuvai. BŪKIT PRAKEIKTI, “krikščionybės nešėjai”, GARBE PATRIMPUI!!!

...?.....

...?..... portretas
Kare ten
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių