Quantcast

Karščiai kankina uostamiesčio senjorus

Pastarosiomis dienomis vyraujantys karščiai alina klaipėdiečius. Medikų pagalbos prireikė ne vienam viešose vietose prastai pasijautusiam žmogui.

Šią savaitę termometrų stulpeliams vietomis šoktelėjus iki 30 laipsnių aukščiau nulio, klaipėdiečiai ėmė skųstis paūmėjusiais sveikatos sutrikimais.

Vien tik antradienį į greitosios pagalbos medikus kreipėsi šeši žmonės, kuriems dėl perkaitimo saulėje sustreikavo širdies veikla, kai kurie jų net prarado sąmonę gatvėje.

Pasak Klaipėdos greitosios medicininės pagalbos stoties vyriausiojo gydytojo pavaduotojos Nijolės Dambrauskienės, daugeliu atvejų medikų pagalbos prireikė senoliams.

"Sunegalavo daugiausia senyvo amžiaus žmonės. Keturios moterys ir du vyrai. Pacientų amžius siekė nuo 70 iki 80 metų", – pasakojo medikė.

Anot N.Dambrauskienės, norint išvengti negalavimų, būtina saugotis tiesioginių, kaitrios saulės spindulių ir karščiausiu dienos metu vengti eiti į lauką.

Taip pat medikė ragina žmones gerti daugiau vandens, valgyti lengviau virškinamą maistą.

Panašu, jog kaitinant saulei dauguma žmonių susirūpino mityba. Šią savaitę nusiskundimų dėl apsinuodijimo maistu greitosios pagalbos medikai nesulaukė.


Šiame straipsnyje: karštissenjoraioraikarščiai

NAUJAUSI KOMENTARAI

ggg

ggg portretas
Vis blogai ir blogai,kada bus gerai? Ponai senjorai gali pasėdėti namuose,jei nėra būtinybės išeit iš namų....ne,,,,,,,-susėda babulkos ant suolelio prieš saulutę ir sėdi kol nualpsta.Po to rėkia ,kad kankina karščiai .Saugoti reikia sveikatą,o ne dejuoti.Ar aišku,senjorai?:)

Prajuokino senbezda (labai geras zodis)

Prajuokino senbezda (labai geras zodis) portretas
Senbezda,reikia tureti atitinkamus rubus, nera blogo oro, yra netinkamas apsirengimas ir viskas bus puiku. O del silumos- tai kelios dienos., gal menesiukas ir vel busime vejuose ir dregmeje. Dziaukimes......

T

T portretas
Nu ir idiotai jus bauda gausite rankas kisa prie fontano uztersite vandeni
VISI KOMENTARAI 7

Galerijos

Daugiau straipsnių