Quantcast

Karinės jūrų pajėgos pradeda didžiausias šių metų pratybas „Audros smūgis 2023“

  • Teksto dydis:

Lietuvos kariuomenės Karinės jūrų pajėgos pirmadienį pradeda didžiausias 2023 metų organizuojamas pratybas „Audros smūgis 2023“.

Kaip pranešė Lietuvos kariuomenė, pratybos vyks Baltijos jūroje, Klaipėdos uosto akvatorijoje, Kuršių nerijoje, Nemirsetos paplūdimyje, jos bus bus iš dalies susietos su didžiausiomis metų tarptautinėmis NATO pratybomis Baltijos jūroje „BALTOPS 2023“.

Pratybos baigsis sekmadienį, paskutinė jų dieną Nemirsetos paplūdimyje vyks Italijos, Lenkijos ir Rumunijos jūrų pėstininkų išsilaipinimo į krantą operacija. Jūrų pėstininkai išsilaipins iš Italijos karinio laivyno desantinio laivo „San Marco“ ir iš Lenkijos karinio laivyno desantinio laivo „Torun“.

„Audros smūgis 2023“ pratybose dalyvaus Lietuvos kariuomenės ir NATO sąjungininkų – Italijos, Lenkijos, Portugalijos, Rumunijos – kariai su laivais, orlaiviais ir kita karine technika. Taip pat pratybose dalyvaus Lietuvos šaulių sąjungos nariai, Valstybės sienos apsaugos tarnybos, Mobilizacijos ir pilietinio pasipriešinimo departamento bei Klaipėdos valstybinio jūrų uosto direkcijos atstovai.

Pasak pranešimo, daugiausia dėmesio pratybų metu bus skiriama priešmininei kovai, jūrinei užkardymo operacijai, kovai su asimetrinėmis, oro, antvandeninėmis bei povandeninėmis grėsmėmis, jūrų desanto išsilaipinimo į krantą operacijai bei uosto apsaugai ir gynybai.

Pratybomis siekiama sudaryti sąlygas jose dalyvaujantiems vienetams treniruotis uždaruose bei sekliuose vandenyse, įvykdyti nustatytus pratybų uždavinius ir išvengti incidentų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

4

4 portretas
Gamta naikina, išlaidos didžiausios, o naudos jokios, baisaus tik pavadinimas, o visa kita, vaikiški žaidimai,
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių