Quantcast

Kariliono varpų likimas – ant plauko?

Paskelbus apie ketinimus parduoti istorinio pašto pastatą Klaipėdos centre, kilo nerimas, kas bus pašto bokšte esantiems kariliono varpams. Ar ir juos reikės išsigabenti ir nebevyks savaitgalio karilionų koncertai?

126 metus skaičiuojančių istorinio uostamiesčio pašto pastatų kompleksas Liepų gatvėje bus parduotas, o Klaipėdos centrinis paštas perkeltas į naujas patalpas – prekybos centrą Herkaus Manto gatvėje.

Esą pašto funkcijoms vykdyti tiek daug patalpų net nereikia. Tačiau net paštui išsikėlus, bent iki ateinančių metų sausio pabaigos kariliono varpai ir toliau skambės, kol galios Klaipėdos koncertų salės bokšto nuomos sutartis su esamais patalpų savininkais – Lietuvos paštu.

"Nuomos sutartis galioja iki sausio 26 d. Kaip tik kalbėjome su Lietuvos pašto atstovais dėl mūsų rengiamų ekskursijų. Dar aiškinsimės, ar galėsime, kaip iki šiol, organizuoti ekskursijas į bokštą. Jie dar ir patys nežino, kaip bus su tuo pastatu, kol kas jis yra perduotas Šiaulių bankui", – teigė Klaipėdos koncertų salės direktorė Danutė Žičkuvienė.

Kariliono varpai priklauso savivaldybei, patikėjimo teise jie perduoti Klaipėdos koncertų salei.

Vytauto Liaudanskio nuotr.

Jei naujieji pašto pastato savininkai pareikalautų varpus iš bokšto iškelti, miesto valdžiai reikėtų galvoti, kur tą sunkoką instrumentą padėti.

"Galimas dalykas, kad tas pardavimas taip greitai nevyks. Mes nuomojamės bokštą, kuriame yra dvi patalpos, vienoje jų stovi treniruoklis, skirtas mokytis groti. Mes tas patalpas šildome ir už tai mokame mokesčius, o aukštai bokšte pakabinti varpai. Ten nešildome, bet esame pastatę specialius kondicionierius, kurie, jei reikia, šildo, jei reikia – vėsina", – paaiškino D.Žičkuvienė.

D.Žičkuvienės teigimu, artimiausius keturis mėnesius senojo pašto bokšte varpai tikrai dar skambės.



NAUJAUSI KOMENTARAI

proveržis

proveržis portretas
O kas Klaipėdoje ne ant plauko? Visa tai vadinasi grubliauskišku PROVERŽIU!

Eikit tik

Eikit tik portretas
jiems tas pašts buves nebuves. Va sukiš i garažus po aikšte 17 limonu ka paskui tumai atiduotu ir tvarka.O paštui išpirkt gaila. Reik parduot ir viešbuti padaryt karjilionus išmetus nx

Kodėl niekas

Kodėl niekas portretas
negina paveldo ir kito neliečiamo Tautos turto? Jau ir taip viską privatizacija išvogė...Ką, pas mus jau visai nėra teisėsaugos privalančios stabdyti nusikaltėlius grobstytojus ir plėšikus? Vėl sakysit kad žmonės turi kilti eiti gint? Tai kokiam hujui reikalinga ta brangiai apmokama sistema vadinama teisėsauga? Eiliniams vargšams gaudyti? Kai tokie savo kieme nukerta jiems trukdantį medį, ar nežinodami kad paveldas nugriauna-perdaro kokią pašiūrę,sandėliuką ar tvartelį, tai baudėjai kaip mat prisistato, o kai vidury baltos dienos Klaipėdoje(o ir kitur Lietuvoje) naikinamas, bjaurojamas miestas, tai čia tep turi būt?
VISI KOMENTARAI 29

Galerijos

Daugiau straipsnių