Quantcast

Kariai uostamiestyje surengs žygį

Pirmadienį oficialiai susipažino ir rankas vienas kitam paspaudė uostamiesčio vadovas Vytautas Grubliauskas ir Lietuvos kariuomenės Sausumos pajėgų Lietuvos didžiojo etmono Jono Karolio Chodkevičiaus pėstininkų brigados "Žemaitija" vadas Aurelijus Alasauskas.

Brigados vadu pulkininkas A.Alasauskas tapo šių metų kovo pabaigoje, kai, minint 18-ąsias Lietuvos įstojimo į NATO metines, Klaipėdos universiteto aikštelėje vyko iškilminga vadų pasikeitimo ceremonija.

Pasak mero, susitikime aptarti ne tik kasdieniai rūpesčiai, bet ir tam tikri svarbūs klausimai.

"Vadas neseniai pradėjo eiti šias pareigas ir atvyko į Klaipėdą. Tai buvo toks korektiškas, diplomatiškas žingsnis oficialiai prisistatyti miesto vadovams. Taip pat aptarėme visą įdomių klausimų spektrą, kuris labai platus – nuo "Sūduvio" vietos iki kasdienybės ir kasdienių rūpesčių, būsimos šventės kitą savaitę – brigados "Žemaitija" sukakties", – pasakojo meras.

Tačiau apie ketvirtadienį vyksiantį orientacinį karių žygį nebuvo užsiminta.

Turime suvokti, kad tų kariškių buvimo apskrityje ir mieste ženklų tikrai yra daugiau, negu buvo prieš metus, dvejus ar trejus. Suvokiame, dėl ko.

Apie šį žygį klaipėdiečiai buvo informuoti dar praėjusią savaitę.

"Tai veiksmas, kuris yra suderintas, miesto bendruomenė yra informuota. Turime suvokti, kad tų kariškių buvimo apskrityje ir mieste ženklų tikrai yra daugiau, negu buvo prieš metus, dvejus ar trejus. Suvokiame, dėl ko. Turime suprasti, kad tai nebus pasivaikščiojimas ar žygis pramogai, susipažįstant su miestu ar jo apylinkėmis. Tai tam tikri preventyvūs dalykai, užtikrinant mūsų visų saugumą. Gyvenant šiais laikais, tokioje kaimynystėje, gana sudėtingoje geopolitinėje situacijoje, turime suprasti – nori taikos, ruoškis karui, bet čia nereiškia, kad dabar pradedame ruoštis ar kasti apkasus. Turime tai suprasti kaip rūpestį mūsų saugumu ir investicija į mūsų saugumą", – teigė V.Grubliauskas.

Brigados "Žemaitija" kariai žygiuos rugpjūčio 11 d. nuo 10 iki 14 val.

Jie vykdys orientacinį žygį, kuris startuos Brigados generolo Povilo Plechavičiaus poligone ir finišuos Lietuvos didžiojo kunigaikščio Butigeidžio dragūnų batalione.

Savivaldybė pranešė, kad žygio metu kariai bus su ginklais, bet nebus naudojamos mūšio imitacinės priemonės, tokie kaip mokomieji šoviniai ir pirotechnika.

Karius lydės sunkiasvorė mašina MB U5000.


Šiame straipsnyje: kariaižygisKlaipėda

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių