Quantcast

Kapinėse – naujovės: ką svarbu žinoti gyventojams?

Lėbartų kapinėse miestiečių laukia naujovės. Į kapinių teritoriją leidžiama įvažiuoti automobiliais, tik eismas čia organizuojamas į vieną pusę.

Eismas vyks ratu

Automobiliais gėles ar gruntą vežantys miestiečiai kapines gali lankyti visas dienas, išskyrus lapkričio 1-ąją.

"Tądien automobiliai į kapinių teritoriją nebus įleidžiami. Tik iki 11 val. bus leidžiama įvažiuoti neįgaliųjų transportui. Visi kiti lankytojai į kapines turėtų patekti tik pėsčiomis", – aiškino Klaipėdos savivaldybės Kapinių priežiūros skyriaus vedėja Zina Stankienė.

Bala balai nelygi.

Švenčių dienomis, siekiant išvengti transporto spūsčių prie pagrindinių Lėbartų kapinių vartų, nuo spalio 28 iki lapkričio 3 d. keičiama transporto važiavimo tvarka. Į kapines bus galima įvažiuoti pro centrinius vartus, toliau patartina laikytis dešinės, o išvažiuojama bus pro šoninius vartus.

Vyksiantiems automobiliais siūloma vadovautis laikinaisiais kelio ženklais.

Automobilių vairuotojai, važiuojantys į Joniškės kapines iš pietinės miesto dalies, turėtų vykti Vilniaus plentu, Klaipėdos–Palangos keliu, Klemiškės arba Liepų gatve į Joniškės gatvę. Važiuojantieji į Joniškės kapines iš šiaurinės miesto dalies turėtų judėti Liepų gatve ir tada sukti į Joniškės gatvę.

Transporto priemonių eismas Joniškės gatve iš Mokyklos gatvės pusės bus draudžiamas. Šia kryptimi judės tik visuomeninis transportas.

Zina Stankienė / Vytauto Liaudanskio nuotr.

Bus ribojamas individualaus transporto eismas ir nuo Rimkų viaduko Lėbartų kapinių link.

Lengvųjų automobilių vairuotojams į Lėbartų kapines rekomenduotina vykti per Dovilus, toliau – per Ketvergius link Lėbartų kapinių. Nebijantieji žvyrkelio gali važiuoti pro Kiškėnus, Dumpius.

Nespėja vežti šiukšlių

Kapines prižiūrintys darbuotojai atkreipia miestiečių dėmesį į bendrąją tvarką ir švarą kapinių teritorijoje.

"Vargstame dėl lankytojų paliekamų šiukšlių, vos spėjame jas išvežti. Žmonės yra žmonės. Pastarosiomis dienomis šiukšles vežėme kas antrą dieną. Šeštadienį jas teko vežti dukart per dieną. Šiuo metu krenta lapai, tad jų krūvų prie konteinerių pilna. Čia pat kraunamos senos žolės, išrauti kelmai, nupjautos šakos", – pasakojo Z.Stankienė.

Kapines prižiūrintys darbininkai tokias augalines atliekas turi krauti į krūvas, o kas kelios dienos atliekos surenkamos traktoriumi.

"Bendras atliekas prašome mesti į konteinerius, o ne šalia jų. Augalines atliekas išvežame atskirai", – paaiškino Z.Stankienė.

Vandens tiekimo neišjungs

Gausūs lietūs ir vėl pykdė miestiečius. Apsilankę kapinėse žmonės priekaištavo kapinių prižiūrėtojams dėl lietaus nuotekų drenažo.

"Tai takeliai apsemti, tai prie pačių kapų kaupiasi balos. Bala balai nelygi. Vienas praeina ir nekreipia dėmesio, o kitas balą pamatęs išsigąsta. Na bet ką mes padarysime? Senojoje kapinių dalyje neturime lietaus nuotekų. Jei jau palijo, tai vanduo ir stovi. Kur tą drenažą nuvesi šešiasdešimtyje hektarų?" – sakė Z.Stankienė.

Prieš Visų Šventųjų minėjimo dieną Lėbartų kapinėse vandens tiekimas kol kas nenutraukiamas.

"Antradienį turėtų pašalti, bet tikimės, kad vandentiekis atlaikys. Jei būtų keli laipsniai šalčio ar pusė laipsnio ilgesnį laiką, tektų išjungti vandenį. Tačiau pirminės prognozės rodo, kad Klaipėdoje didelių šalčių nebus", – tikino Z.Stankienė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Lina

Lina portretas
Eis žmones pažiūrėti kas ką padėjo,ar brangiai,kiek,po kiek.Šukuosenas darysis- reikia su gimine susitikti,ką pagalvos.Maldai koplytėlėje laiko nelieka.Kol pasirodysi visiems...Neužteks ilgojo savaitgalio,oi,neužteks.Tikiuosi,kad mano sarkazmą supratot teisingai.

Liuks

Liuks portretas
Šaunuolai, kad ;eidžia įvažiuoti su mašinomis. Kapinės labai didelės, o kapų net 7 ir jie pasklidę po visas kapines. Reikėtų daug laiko, kad apeitum visus kapus. Dėkui protingiems žmonėms, kad leidžia įvažiuoti su mašinom. Niekam nereikia niekur nuo mašinų šokinėti, neišsigalvokit. Važiuoja žmonės kultūringai.

Giltinė

Giltinė portretas
Daugumas mano tautiečių gyvų tėvų, senelių nelanko nepadeda, neprižiūri, o mirus stato mūrus ir tuos akmenis paverčia šventais, neliečiamais, tiesiog sudievina. Siela iškeliauja, kūnas suyra, paskutinė stotelė žemėje gerbtina, tačiau ir tiek. Mylėkime vieni kitus, kol gyvi, o mus palikusiųjų atminimą gerbkime, tačiau nepraraskime proto.
VISI KOMENTARAI 12

Galerijos

Daugiau straipsnių