Quantcast

Kandidatų į Klaipėdos kultūros magistrus vis dar trūksta

Dar savaitei pratęstas pretendentų į Klaipėdos kultūros magistrus teikimo terminas, nes norima sulaukti daugiau pasiūlymų. Šiemet kultūros magistro žiedus tikimasi įteikti bent trims nusipelniusiems miestiečiams.

Uostamiesčio savivaldybės administracija pratęsė pretendentų į kultūros magistrus pasiūlymų teikimą iki gegužės 10-osios.

Pasak Kultūros skyriaus vedėjos Eglės Deltuvaitės, tradiciškai būna aštuoni ar devyni kandidatai, todėl ir pratęstas jų teikimo terminas, nes norima sulaukti daugiau pasiūlymų.

Kultūros vedėja svarstė, gal pandemija ar bendras geopolitinis kontekstas šįkart klaipėdiečių aktyvumą ir dėmesį nukreipė šiek tiek kitur.

"Kiek žinau, mes pirmą kartą nusprendėme pratęsti šį terminą, nes kai kuriems žmonėms, kurie norėjo teikti savo kandidatus, dokumentams paruošti pritrūko laiko. Nemanau, kad pritrūkome kultūrai nusipelniusių žmonių. Kaip tik kartais būdavo gaila, kai teikdavome tik du magistro žiedus. Tada kai kurie žmonės likdavo tarsi už brūkšnio, nors jie neabejotinai būdavo arti to apdovanojimo. Todėl šiais metais suplanuoti trys žiedai. Esu tikra, kad nominantų tiek ir bus", – teigė E.Deltuvaitė.

Klaipėdos kultūros magistro vardo suteikimo komisijos posėdis vyks birželio pradžioje. Po slapto balsavimo bus paskelbti šių metų Klaipėdos kultūros magistrai.

Pretendentus į šį titulą gali siūlyti miesto kultūros institucijos, sąjungos, nevyriausybinės organizacijos bei privatūs asmenys.

Klaipėdos kultūros magistro vardas yra suteikiamas už išskirtinius nuopelnus miesto kultūrai. Išrinkti pretendentai bus apdovanojami auksiniu žiedu, pagamintu pagal uostamiesčio piliavietėje rasto renesansinio papuošalo su brangakmeniais pavyzdį.

Kultūros magistro regalijos šiais metais bus įteiktos rugpjūčio 1 d., per Klaipėdos miesto 770-ąjį gimtadienį.

Pagal tradiciją ceremonija kasmet vyksta pilies muziejuje, kuriame yra eksponuojamas tikrasis renesanso žiedas.

Kultūros magistro išrinkimo ir paskelbimo tradicija tęsiasi nuo 2003 m. Nuo to laiko Klaipėdoje šį titulą įgijo 40 miesto menininkų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių