Quantcast

Kalėdų stebuklus Teatro aikštėje skandino lietus

Šeštadienio vakarą Klaipėdos Teatro aikštėje turėjo būti sekama „Ledo pasaka“, kurią pačiūžomis ketino išrašyti talentingi uostamiesčio mažieji dailiojo čiuožimo entuziastai. Deja, kalėdinių stebuklų planus pakoregavo nesiliaujantis lietus.

Mažieji klubo „Speigas“ čiuožėjai su savo trenerėmis laukė naujos čiuožyklos atidarymo, kai jie galės visiems klaipėdiečiams ir miesto svečiams parodyti savo paruoštą programą.

Planuota, kad į čiuožyklos pristatymą susirinkę žiūrovai pamatys kompozicijas, parengtas pagal populiarių animacinių filmukų muziką. „Ledo pasakoje“ turėjo pasirodyti ir Undinėlė, ir Rožinė pantera, ir Snieguolė su ištikimais palydovais 7 nykštukais, turėjo atkakti visas pulkas Karibų piratų.

„Čiuožyklą šįvakar ketiname atidaryti, bet nedarysime šou. Nusprendėme nešaldyti vaikų, palauksime geresnių orų. Dairysimės, kas bus rytoj, jei viskas gerai, pasirodymas vyks sekmadienį. Visi vaikai yra „kovinėje parengtyje“. Penktadienį skelbė, kad šeštadienį bus tik dulksna, tačiau per naktį viskas pakito, įsilijo. Todėl nusprendėme pasirodymą atkelti. Tačiau jei bus norinčių pačiuožinėti, visi galės tai padaryti. Ledas yra, jo sluoksnis pakankamas čiuožimui“, – teigė VšĮ „Klaipėdos šventės“ kūrybos vadovė Dalia Grikšaitė.

Nusprendėme nešaldyti vaikų, palauksime geresnių orų.

Klaipėdiečiai gali tikėtis „Ledo pasakos“ pasirodymo sekmadienį.

Ledo čiuožykla Teatro aikštėje – išskirtinis šių metų kalėdinių renginių projektas. Buvo atvežta, supilta, išlyginta 10 sunkvežimių smėlio ir jis sutrombuotas.

Iškloti specialūs ledo kilimėliai, kuriais „vaikšto“ šaltnešis – glikolis, ant kilimėlio pilamas ir šaldomas vanduo.

Čiuožyklos ledo storis turi būti apie 5 cm, 1 mm ledo užauginti reikia 1 valandos.

Kalėdinės ledo aikštelės išmatavimai – 15 x 20 m,  ledo takas apie skulptūrą Anikei – 33 m, bendras ledo paviršius apie 400 kv. m.

Vienu metu čia galės čiuožinėti apie 50 žmonių.

Organizatoriai neabejojo, jog norinčiųjų romantiškai pačiuožinėti pačioje senamiesčio širdyje, neturėtų trūkti, ir visiems, o tuo pačiu ir sau linkėjo žiemiško gruodžio, kad gerų norų ir šventinių sumanymų nepaskandintų lietūs.

Deja, paskandino, todėl šventinis pasirodymas, jei nelis, iš šeštadienio nukeltas į sekmadienį.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Klaipediete

Klaipediete portretas
Taio smagiai viskas sugalvota ir suorganizuota, gaila orai nedekingi. Linkim sau ir visiems saltuko sniego ir smagaus paciuozinejimk

gyventoja

gyventoja portretas
Na perduokit pagaliau savivaldybės klerkams, kad klaipediečiai nori eglės miesto centre. Atgimimo aikštėje. Čia miestas, čia centras, čia viskaqs matoma. Rašo, šaukiam, - jiems užkrenta ausys kaip jūros vėpliams. Ir palikim Teatro aikštę šventam reikalui , nedarykime iš jos Pramogų verslo šou centro. Visos teatro sienos dvokia dūmais ir šašlykų mėsa. Pagaliau aktoriai turi vaidinti ir susikaupti, o ne už lango nuolat girdėti triukšmą ir klyksmus. Nei cvietos, nei vaizdo, nei mašinų nėra kur pastatyti. Užtat miesto centre dvi aikštės Atgimimo ir Lietuvninkų - tuščios. baisu!!!!

čiuozikas

čiuozikas portretas
net dangus pravirko del valdininku beprotybes
VISI KOMENTARAI 18

Galerijos

Daugiau straipsnių