Quantcast

Kalėdinio maratono kulminacija visai šalia: kiek klaipėdiečiai pinigų skirs šventėms?

Metų pabaigos šventės šluote iššluoja daugelio mūsų pinigines. Klaipėdiečių klausėme, kiek eurų jie ketina skirti kalėdinėms dovanoms, kiek išleis Kūčių ir Kalėdų stalui ir kiek pinigų jiems kainuos sutikti Naujuosius metus.

Algirdas:

– Dovanoms jau skyriau ne mažiau kaip pusšimtį eurų. Prie Kūčių ir Kalėdų stalo sėsime kartu su uošviais, todėl vaišėms reikės kiek daugiau pinigų, manau, apie 120 eurų. Su viskuo mūsų keturių asmenų šeimai ir giminaičiams pasivaišinti bei pasidžiaugti dovanėlėmis reikės apie poros šimtų eurų. Naujuosius metus sutiksime Klaipėdos dramos teatre, klausysime Ingos Jankauskaitės koncertą, po to ten pat bus ir vakarienė. Tai mums kainuos panašiai 200 eurų. Tokios kuklios, bet kokybiškos bus mūsų šventės.

Mindaugas:

– Esu konservatyvaus būdo. Kalėdos man – šeimos šventė, o Naujuosius metus taip pat mėgstu sutikti su artimaisiais. Tikrai žinau, kad Kalėdų stalui prireiks apie 100 eurų. Nuo prosenelio šeimoje turime tradiciją dovanoti savo rankomis padarytas dovanas, todėl jos beveik nekainuoja, gal tik žaliavoms reikia trupučio pinigų. Aš savo keturmetei anūkėlei dovanoju žaisliukų, pavyzdžiui, iš medžio išdrožtą ežiuką, apklijuotą pajūryje vasarą rastais gintarėliais. Tos dovanos būna linksmos, paprastos, lengvos, suvenyrinės. Naujųjų sutiktuvės mūsų šeimoje nėra didelė šventė. Bet stalas vis tiek būna gausesnis, nei įprasta. Tad apie 50 eurų tam vakarui prireiks.

Monika:

– Šiemet dovanoms planuojame išleisti nedaug, labiau dėmesį kreipsime į artimųjų susibūrimą, susiėjimą. Todėl dovanoms skirsime apie 50 eurų, stalui – ne ką daugiau, labai panašią sumą ketiname išleisti. Naujųjų metų nelabai ketiname švęsti, būsime šeimos rate. Šiemet pagrindinė mūsų dovana – mūsų dukrelė.

Laura:

– Dovanoms ketinu skirti nuo 100 iki 150 eurų. Stalą dažniausiai stengiamės daryti suneštinį, iš anksto aptariame patiekalus, todėl mano šeimai tai turėtų kainuoti apie 40 eurų. Mes – keista šeima, nes Naujųjų metų nešvenčiame. Paskutinį metų vakarą ekspromtu kažkur išvažiuojame, stengiamės kažką pamatyti, todėl tas vakaras išlaidų neatneša.

Vacys:

– Nelabai net įsivaizduoju, kiek išleisiu dovanoms. Esame dviese su žmona, kažką jai nupirksiu, gal 30 eurų tam skirsiu. Stalu rūpinasi žmona, daug pinigų tam neišleisime, nėra iš kur. Per Naujuosius būname dviese, pasigaminame vakarienę, ir tiek. Kažko prabangaus negaminame.

Gerda:

– Kaip ir visi žmonės, stengiamės taupiai pasiruošti šventėms, bet dovanoms jau išėjo apie pora šimtų eurų. Seneliai patingėjo patys ieškoti dovanų, davė pinigų, prašė mus pasirūpinti. Šventinį stalą darome suneštinį, taip sutaupome laiko ir pinigų. Mano mama tikina, kad kol bus gyva, stalą pati paruoš, bet mes visi prisidedame. Todėl man reikės tik vieną patiekalą pagaminti. Atvažiuos ir vyro tėvai, visi kartu būname, taip linksmiau ir lengviau. Naujiesiems metams su draugais rengiame disko stiliaus vakarėlį. Kadangi visi turime vaikų, nenorime tiesiog sėdėti, paruošime stalo žaidimų. Visi atsinešime maisto, gėrimų suaugusiesiems ir vaikams.



NAUJAUSI KOMENTARAI

nuomone

nuomone portretas
tredaliui iki negalejimo nuskurdintos tautos kaledos kaip ir kiekviena diena ,su kruopomis bulvemis galbut dar kokia pigia atleka suras

AK

AK portretas
Kas bendro tarp "kiek pinigų" ir šventės? Nusivažiavot į akropolių lankas.

apie klaipdiecius

apie klaipdiecius portretas
Kiek kiek? Aišku, kad nė kiek. Faktas. Tikri klaipėdiečiai visas tris kalėdų maratono dienas tik stebės pravažiuojančiuosius ir tykos prie konteinerių - kur kas ką gero išmetė. Klaipėdiečiai - ne kokie durneliai. Jie taupo. Iki Trijų Karalių, žiūrėk, jau ir naujom pačiūžom bus pritaupę - už parduotą depozitinę tarą.
VISI KOMENTARAI 6

Galerijos

Daugiau straipsnių