Quantcast

Kalbėti įkvėps žinomi klaipėdiečiai

  • Teksto dydis:

Klaipėdoje yra žmonių – žingeidžių, motyvuotų, norinčių diskutuoti, bendrauti, kurti, dirbti – ir ne visi jie laiką leidžia prekybos centruose. To įrodymui organizuojamas pirmasis nemokamas 6 susitikimų su 12 žinomų klaipėdiečių renginių ciklas pavadinimu "Kubas".

"Kubas" – tai vieta, kur žinomi klaipėdiečiai pasakos savo istoriją. Nuo ko pradėjo, kur ėjo, ką sutiko, ką ir kaip kalbėjo, kol pasiekė tai, kokie yra šiandien. Jie šnekės apie gyvenimą, jo suvokimą, motyvuos ir stengsis įkvėpti klaipėdiečius.

Sako, įdėmus klausymasis skatina veikti. Pagrindinis projekto tikslas toks ir yra – paraginti kažką daryti. Susitikti, užmegzti kontaktą, diskutuoti, imtis veiksmų. Kad žmonės nugalėtų kalbėjimo baimę, atrastų savyje ryžto ir jėgų kurti, įgyvendinti idėjas, pradėti verslą, rašyti, sportuoti, šokti, daryti viską, ko nori. Susitikimų formatas – neįpareigojantis, neformalus.

"Norisi sukurti atmosferą, kurioje tiesiog vyktų pokalbis, nebūtų nedrąsu paklausti, o atėjusieji čia nesijaustų it mokymų paskaitoje. Šių susitikimų esmė – bendravimas ir diskusijos sukūrimas", – apie idėją kalbėjo organizatorė Agnė Zelepūgaitė.

Susitikimai vyks Klaipėdos kultūros fabrike įsikūrusiame socialiniame klube "Raketa". Kiekviename susibūrime dalyvaus du kalbėtojai. Po jų diskusijos fone nuotaiką kurs gyva muzika.

Kadangi šiandien realus laikas dažnai tapatinasi su virtualiu, kiekvienas "Kubo" susitikimas bus tiesiogiai transliuojamas socialiniame tinkle "Facebook". Įsitraukti ir dalyvauti galės kiekvienas.

Pirmąjį "Kubo" susitikimą šiandien 18 val. pradės aktoriaus ir režisieriaus Valentino Masalskio bei mimo Alekso Mažono žodžių duetas. Nuostabia muzika dalysis Ingaja.

Vėliau susitikimai vyks kas antrą ketvirtadienį. Miestiečius diskusijai kvies ir Gintaras Vaičekauskas, Inga Grubliauskienė, Remigijus Žiogas, taip pat iš Vilniaus į gimtąjį miestą grįžę Leonidas Donskis, Giedrius Savickas ir kiti gerai žinomi klaipėdiečiai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių