Quantcast

Kaip sumažinti barų lankytojų keliamą triukšmą?

Gyventojų skundų dėl kavinių, barų, naktinių alkoholio parduotuvių keliamo triukšmo nemažėja. Uostamiesčio valdžia bandys sukviesti tokių įstaigų savininkus ir kartu spręsti problemą.

Klaipėdiečiai skundžiasi įvairiose miesto vietose naktinių kavinių, vadinamųjų pseudobarų, kitų pasilinksminimo vietų keliamu triukšmu. Tačiau daugiausia piktinamasi senamiesčio įstaigų veikla.

Reaguodami į gyventojų pranešimus, kontrolieriai, policijos pareigūnai rengia patikrinimus.

Klaipėdos savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotoja Elida Mantulova pasakojo, kad ne visi skundai pasitvirtina, tačiau jų yra labai daug.

"Buvome susirinkę savivaldybės darbuotojai ir svarstėme, ką daryti, kaip spręsti problemą. Sutarėme po Naujųjų metų organizuoti konferenciją. Į ją pakviesime verslininkus ir kartu ieškosime sprendimų, diskutuosime, kaip sumažinti įtampą, suderinti ir gyventojų ramybę, ir verslo interesus", – tvirtino pavaduotoja.

Pasak E.Mantulovos, įstaigos, dėl kurių gyventojų skundai pasitvirtina, turėtų ieškoti priemonių, kaip sumažinti triukšmą. Į konferenciją ketinama pasikviesti Vilniaus savivaldybės specialistų.

"Vienu metu sostinėje dėl triukšmo, kurį skleidžia pasilinksminimo vietos, kilo daug problemų. Tačiau jos buvo sėkmingai išspręstos. Ypač Vokiečių gatvėje. Norime, kad specialistai iš Vilniaus pasidalintų savo patirtimi", – komentavo pavaduotoja.

Į konferenciją taip pat ketinama pasikviesti Narkotikų ir alkoholio kontrolės tarnybos atstovus.

"Priemonių, kurios padėtų sumažinti triukšmą, sklindantį iš įstaigų, yra. Galima sumontuoti garso blokavimo įrenginius, prie įstaigų – vaizdo stebėjimo kameras. Norime išsiaiškinti, ką ir kaip gali padaryti savivaldybė, verslas", – komentavo pavaduotoja.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Vilnietė

Vilnietė portretas
Nieko jie Vilniuje neišsprende! Kaip triukšmavo tas Switch taip ir toliau neduoda ramybės, nors siunčiu vaizdo medžiagą, bet kiekvieną kartą atsakymas tas pats - "pažeidimų nerasta", iš metų į metus, išpradžių vieną kaimynė su jais kariavo, kol nepardavė buto ir išsikraustė, kiti kaimynai taip pat ir gražiuoju ir pyktuoju bandė tartis, bet irgi išsikraustė.

Klaipėdietis

Klaipėdietis portretas
Ne akropolis, o senamiestis turi būti pramogų centru. Miestų senamiesčiai visoje civilizuotoje europoje yra pasilinksminimo ir pramogų centrai. O skundikams niekas nedraudžia kraustytis, kur yra ramu.

vilnius

vilnius portretas
Vilniaus senamiestyje lauko prekya draudžiama po 23 val.,
VISI KOMENTARAI 13

Galerijos

Daugiau straipsnių