Quantcast

Kaimyninių Klaipėdos savivaldybių politikai mėgins pakartoti sėkmę rinkimuose

Beveik visi šios kadencijos kaimyninių Klaipėdos savivaldybių – Palangos, Neringos, Kretingos ir Klaipėdos rajono – politikai nusiteikę pakartoti sėkmę ir būsimuose savivaldos tarybų rinkimuose. Šiose savivaldybėse dėl vieno tarybos nario mandato grumsis nuo 6 iki 12 politikų.

Be komandos – vienintelė

Pagal Vyriausiosios rinkimų komisijos (VRK) pateiktus duomenis, Palangoje savivaldos rinkimuose dalyvauja 194 politikai, jie grumsis dėl 21 (įskaitant ir mero) mandato.

Pats gausiausias konservatorių sąrašas, jame 42 pretendentai, trumpiausi yra Laisvės ir Lietuvos žaliųjų partijų sąrašai, viena partija pateikė 11, kita – 12 kandidatų.

Be šių politinių jėgų, Palangoje rinkimuose dalyvaus naujai susikūrusi Demokratų sąjunga "Vardan Lietuvos", jos sąraše 31 asmuo.

Dėl vietos Palangos taryboje grumsis ir Lietuvos regionų partija su 17 asmenų komanda, 26 socialdemokratai, 17 "valstiečių", 22 partijos "Laisvė ir teisingumas" bei 15 Tautos ir teisingumo sąjungos (centristai, tautininkai) kandidatų.

Savarankiškai savo kandidatūrą išsikėlė Veronika Skeberdytė.

Palangoje nėra nė vieno politinio rinkimų komiteto, neliko ir Lietuvos liberalų sąjūdžio atstovų.

Visi dabartiniai kurorto tarybos nariai ir šiuose rinkimuose sieks tarybos nario mandato, išskyrus Renatą Štombergienę, kurios pavardės VRK sąrašuose nėra.

Daugiausia – naujokų

Neringoje pakartoti praeitų rinkimų sėkmę šįkart sieks visi be išimties dabartiniai tarybos nariai.

Pati gausiausia yra naujojo politinio darinio – Sauliaus Skvernelio vadovaujamos Demokratų sąjungos "Vardan Lietuvos" komanda, jos sąraše 34 atstovai, su jais ir dabartinis Neringos meras Darius Jasaitis, jo pavaduotojas Narūnas Lendraitis, Kuršių nerijos nacionalinio parko direktorė Aušra Feser ir kiti žinomi kurorto politikai.

Kiek mažiau būsimuose rinkimuose yra Lietuvos liberalų sąjūdžio pretendentų, jų – 30, tarp kurių ir buvęs Klaipėdos bendrovės "Gatvių apšvietimas", dabar įmonės "Neringos vanduo" vadovas Dangeras Aleksandrovas.

Neringoje tarybos nariais nori tapti ir 16 socialdemokratų, tarp jų ir buvęs Neringos meras Vigantas Giedraitis.

Ketvirtoji politinė jėga, kovosianti dėl vietos taryboje, yra konservatoriai, jų kandidatų yra 12.

Kaip ir Palangoje, Neringoje per šiuos rinkimus nėra politinių rinkimų komitetų, beje, Neringoje nėra ir nė vieno savarankiškai išsikėlusio kandidato.

Iš viso neringiškių sąraše yra 92 kandidatai, o mandatų – 15, įskaitant ir mero.

Klaipėdos rajone konkursas į tarybą yra pats gausiausias, lyginant su aplinkinėmis savivaldybėmis.

Net du politiniai komitetai

Kretingos rajono taryboje (kartu su mero pozicija) yra 25 vietos.

Šiuose rinkimuose tarp kandidatų VRK nepateikia keturių dabartinių politikų pavardžių – buvusio ankstesnių kadencijų mero Valerijono Kubiliaus, Dovydo Bajoro, Raimundo Jablonskio ir Augenijos Juknevičienės.

Dabartiniame kandidatų sąraše yra 191 pretendentas, kurie atstovauja 9 politinėms jėgoms, tarp kurių du rinkimų komitetai – "Kretingos kraštas" ir "Už šviesią Kretingą".

"Kretingos krašto" sąrašuose iš viso 25 kandidatai, tarp jų dabartinis meras Antanas Kalnius, buvusi rajono administracijos direktorė Jolanta Girdvainė ir buvęs ilgametis viešosios įstaigos "Klaipėdos šventės" direktorius Romandas Žiubrys.

Komiteto "Už šviesią Kretingą" komandą sudaro 18 pretendentų.

Kretingoje tarybos nario mandato sieks 21 Darbo partijos atstovas, su jais – ir dabartinė savivaldybės administracijos vadovė Jolita Vaickienė, taip pat 26 "valstiečiai", 20 Demokratų sąjungos "Vardan Lietuvos" atstovų, 16 Krikščionių sąjungos kandidatų, tarp jų Juozas Pelionis, buvęs Kretingos meras.

Kretingos rajone kandidatuoja 23 liberalai ir 22 socialdemokratai.

Sąraše – vienišas žemaitis

Klaipėdos rajone konkursas į tarybą yra pats gausiausias, lyginant su aplinkinėmis savivaldybėmis.

Čia į 27 mandatus, įskaitant ir mero, pretenduoja 329 politikai, tai yra daugiau nei 12 į vieną vietą.

Visi be išimties dabartiniai Klaipėdos rajono tarybos nariai kandidatuoja ir šiuose rinkimuose.

Gausiausi liberalai – jie kelia 54 kandidatus, socialdemokratų sąraše 50 pretendentų, ne ką mažesnė ir S. Skvernelio "Vardan Lietuvos" komanda – 48 kandidatai, "valstiečių" yra 45, partijos "Tauta ir teisingumas" atstovų – 41, konservatorių – 37.

Klaipėdos rajone rinkimuose dalyvauja ir vienintelis politinis komitetas "Bendrai geriau", jis kelia 23 kandidatus.

Dar viena politinė jėga – Žemaičių partija, anksčiau vis laimėdavusi vieną kitą mandatą Klaipėdos rajono taryboje, šįkart delegavo vienintelį pretendentą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Hmm

Hmm portretas
Palangoje nėra liberalų !

Palangiškis

Palangiškis portretas
Gargzguos tamašauskis ,buves kunigs,bus meru!Idomu a gers bus mers?Ku liuterona sako?Priekuliškia musiet daug žino!
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių