Quantcast

Kačių šėryklas okupuoja kirai

Uostamiesčio gyventojai pirmadienį ryte šalia daugiabučio namo vėl stebėjo vis dar neįprastą vaizdą. Šalia benamių kačių šėryklų ėmė skraidžioti kirai. Paukščiai ne tik savinasi beglobių gyvūnų maistą, bet ir dergia automobilius.

Ankstų pirmadienio rytą paukščiai būriavosi šalia benamėms katės įrengtų šėryklų.

Pasirodo, jau kurį laiką dėl maisto tarp beglobių gyvūnų ir kirų vyksta arši kova.

Anot gyventojų, problemą spręsti būtina, mat kirai snapu drasko šiukšlių maišus, išnešioja atliekas.

Taip pat šie paukščiai aštriais nagais ir snapu apgadina automobilius.

Pasak Klaipėdos savivaldybės Miesto tvarkymo skyriaus vyriausiosios specialistės Jolantos Rimkienės, tokia situacija kiemuose dažniausiai įsivyrauja dėl netvarkos.

"Žmonės neretai pamiršta uždaryti konteinerių dangčius, šalia jų išmeta maisto atliekas. Tokios sąlygos itin palankios apsigyventi ir maitintis kirams, varnoms ar kitiems paukščiams", – teigė vyriausioji specialistė.

Kačių nameliuose gyvūnams paliekamas maistas taip pat tampa tikru masalu šiems sparnuočiams.

Anot J.Rimkienės, pamaitinus beglobes kates, šėryklas būtina valyti bent kartą per dieną.

Nesilaikant higienos normų, maisto atliekomis susivilioja paukščiai.

Jeigu teritorijoje auga medžiai, varniniai sparnuočiai šalia tokių vietų dažniausiai suka lizdus.

Pasak vyriausiosios specialistės, kai kuriuose Aukštaitijos miestuose ši problema sprendžiama įvairiais būdais.

"Kitų miestų savivaldybėse perkama paslaugas šiems paukščiams baidyti. Teritorijose, kur sparnuočiai ruošiasi sukti lizdus, paleidžiamos salvės. Taip pat perkeliant lizdus atšaldomi kiaušiniai. Klaipėdos mieste tokių paslaugų nėra įsigyta", – teigė J.Rimkienė.

Anot vyriausiosios specialistės, vienintelis būdas problemai spręsti – maisto atliekomis neteršti aplinkos, palaikyti tvarką šalia konteinerių, tinkamai prižiūrėti kačių šėryklas.

Nuotraukai, kurioje įamžinti šalia kačių namelių besimaitinantys kirai, apskriejus socialinius tinklus, kai kurie klaipėdiečiai stojo ginti paukščių.

"Nuo šiol visus ne pagal taisykles kieme pastatytus automobilius fotografuosiu ir viešinsiu. Kieme, pasirodo, vietos yra tik mums, mūsų automobiliams, mūsų namams, mūsų vaikams, mūsų šiukšlėms. Kitiems gyviems padarams vietos neužtenka. Egoizmo viršūnė", – rašė viena socialinio tinklo "Facebook" vartotoja.



NAUJAUSI KOMENTARAI

tokia ir specialistė

tokia ir specialistė portretas
žuvėdros ir kirai atskrenda tik į tas vietas,kur yra nedaug medžių bei krūmų.Kuo daugiau atviros vietos,tuo patogiau bus šiems paukščiams nutūpti.Pas mus taip pat yra kačių šėrimo vieta,bet dėl medžių gausos nėra nei kirų,nei žūvėdrų.

Bubokams

Bubokams   portretas
Labiausiai gyvūnų nemegsta Bubokai iš žvejybos uosto rajono. Bobele atsipeikek susitvarkyk savo kiemo šiukšlyną ir bomžus tavo draugus myžančius ant namo kampų

Reikia ant viršaus

Reikia ant viršaus portretas
kačių namelių pastatyti nameliu kirams.:D)
VISI KOMENTARAI 31

Galerijos

Daugiau straipsnių