Quantcast

Kačių mylėtojas – lyg žadintuvas

„Kac kac kac, kit kat“, – tokie garsai vos ne kas rytą pažadina Taikos prospekto 71-ojo namo gyventojus. Vyrui, maitinančiam kates, dėl rūpinimosi jomis jau nieko nebesakoma, bet keliamas triukšmas erzina. Viliamasi, kad problemą padės išspręsti atsiradusios šių keturkojų šėrimo vietos.

Gyvename kitame name

Klaipėdietė pasakojo, kad vienas garbaus amžiaus vyras prie Taikos prospekto 91-ojo daugiabučio kates maitina gana seniai. Šiems keturkojams šėrykla tradiciškai įrengta po balkonu.

„Nieko nebesakome savo katininkui. Tegul maitina gyvūnus, tačiau pastaruoju metu jis pradėjo triukšmauti. Lauke šilta, langai atidaryti, tad kiekvieną rytą girdime „kit kat, kac kac kac“, – dėstė moteris.

Klaipėdietė atkreipė dėmesį, kad name gyvena mažus vaikus auginantys ar naktinį darbą dirbantys žmonės, pensininkai. Be to, dabar prasidėjo atostogų sezonas.

„Gal žmonės nori pamiegoti, o čia – kaip žadintuvas“, – palygino moteris.

Klaipėdietė atkreipė dėmesį, kad beglobius gyvūnus prižiūrintis vyras net negyvena jų name.

„Ateina iš kito. Senukas. Matyt, rūpinimasis katinais yra jo pomėgis. Jei nori, tegul šeria katinukus, bet galėtų bent netriukšmauti. Tikrai nemalonu klausytis kiekvieną rytą. Mūsų namas prie gatvės, todėl ir taip užtenka triukšmo“, – guodėsi moteris.

Įrengia gyvūnams guolius

Klaipėdos savivaldybės Kontrolės ir prevencijos poskyrio vedėjas Vilius Valys pasakojo, kad skundų dėl beglobių gyvūnų šėrimo prie daugiabučių namų sulaukiama dažnai.

Gyvūnų mylėtojams priekaištų turi ir pietinės, ir šiaurinės miesto dalies gyventojai.

„Daugiausia žmonės nepatenkinti šeriamomis katėmis. Piktinamasi, kad po balkonais pritempiama skudurų, joms įrengiami guoliai“, – kalbėjo vedėjas.

V.Valys teigė, kad dėl kačių mylėtojų skundžiamasi ne tik jiems, bet ir bendrijų pirmininkams, namus administruojančių įmonių atstovams. Prašoma užtaisyti landas, kad gyvūnai nepatektų į rūsius.

Nepasitenkinimas kyla ir dėl to, kad šeriami gyvūnai išrausia šalia daugiabučių namų esančius gėlynus.

Vedėjas patikino, kad kates šeriančius asmenis galima nubausti už šiukšlinimą, jei šie pritempia įvairių rakandų guoliams įrengti. Dėl paties maitinimo – ne. Tačiau V.Valys atkreipė dėmesį, kad dauguma jų būna tvarkingi. Tik pašeria kates ir – viskas.

„Visokių atvejų būna. Informuojame apie tokias situacijas beglobiais gyvūnais mieste besirūpinančią tarnybą. Jos darbuotojai nuvažiuoja, gaudo kates, kai kurias kastruoja, tada vėl paleidžia“, – kalbėjo vedėjas.

Vietos jau patvirtintos

V.Valys dar kartą priminė, kad šią vasarą mieste atsiras kačių šėrimo vietos. Viliamasi, kad įrengus jas bus daugiau tvarkos prie daugiabučių namų, kur šie gyvūnai nuolat šeriami.

Klaipėdos savivaldybės administracijos direktoriaus įsakymu yra patvirtinta 14 legalių kačių šėrimo vietų. Jos bus įkurdintos prie kai kurių namų esančiose konteinerių stovėjimo aikštelėse.

Klaipėdos savivaldybės Miesto tvarkymo skyriaus vedėjos Irenos Šakalienės teigimu, šie taškai pasirinkti atsižvelgiant į tai, kur gyvūnai nuolat buvo šeriami, kur daugiabučių namų gyventojų dauguma sutaria, kad tai būtų daroma.

Kačių šėrimo vietos bus pažymėtos specialiais ženklais. Šis bus apvalus, o jame pavaizduota katė. Ženklai jau pagaminti. Numatoma, kad jie bus pastatyti per mėnesį.

Klaipėdos savivaldybės Miesto tvarkymo skyriaus vyriausioji specialistė Laima Jūrevičienė teigė, kad pagal Valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos direktoriaus įsakymą, kuris įsigaliojo prieš trejus metus, kačių šėrimo vietose užtenka pastatyti jas žymintį ženklą.

Tačiau parengtoje programoje yra numatyta ir daugiau priemonių. Viena jų – pastatyti namelius. Kada tai bus įgyvendinta, priklausys nuo finansavimo.

Erzina ir giesmininkai

L.Jūrevičienė tvirtino, kad yra numatytas laikas, kai galima šerti kates. Joms paėdus gyvūnų mylėtojai turės sutvarkyti vietą.

„Turime atsakingų asmenų kontaktus. Jie įsipareigojo pasirūpinti, kad kačių šėrimo vietos būtų tvarkingos“, – sakė vyriausioji specialistė.

Tačiau gali būti, kad kačių šėrimo vietos sulauks ir neigiamų reakcijų.

„Manau, kad nuomonių bus visokių. Bet juk gyvūnėliai nusipelnė gyventi. Jei vietos bus tvarkingos, prižiūrėtos, gal nepasitenkinimo nekils. Juolab kad jos atsiras atokiau nuo daugiabučių namų. Jei kils nepasitenkinimas, kalbėsime su bendruomenėmis“, – pabrėžė I.Šakalienė.

V.Valys pastebėjo, kad iš gyventojų sulaukiama skundų ne tik dėl kačių šėrimo. Kai kurie klaipėdiečiai piktinasi ir šalia namų lesinamais paukščiais.

„Vieni nepatenkinti, kad giesmininkai priteršia, kiti – čiulbėjimu. Visokių situacijų būna“, – teigė vedėjas.

Kačių šėrimo vietos

Statybininkų pr. tęsinyje, prie Šilutės pl. 101A

I.Simonaitytės g. 22

Liubeko ir Varpų gatvių kampe

Reikjaviko g. 2

Alksnynės g. 15

Baltijos pr. 59

Kauno g. 15

Kauno g. 35

Kauno g. 47

Taikos pr. 35B

Paryžiaus Komunos g. 2

Sausio 15-osios g. 8, 10 namų teritorijoje

Kretingos g. 15, 19, 21 namų teritorijoje

Panevėžio g. 5



NAUJAUSI KOMENTARAI

lolitukas50

lolitukas50 portretas
Mūsų kieme kačių skaičius nesuskaičiuojamas!Vilties g.Nr.1 ir 3.

dar vienas

dar vienas portretas
Nelegali šėrykla prie statybininkų 21namo,bobulytės iš pirmo aukšto.
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių