Quantcast

Jūrų muziejaus saugyklą už daugiau nei 1 mln. eurų statys „Indema“

Naują Lietuvos jūrų muziejaus eksponatų saugyklą Smiltynėje už 1,14 mln. eurų per dvejus metus pastatys ir įrengs statybų bendrovė „Indema“.

Muziejus ir bendrovė spalio 5-ąją pasirašė rangos sutartį. Muziejaus vadovė Olga Žalienė, vasarą nuogąstavusi, kad dėl pabrangusių medžiagų bei darbų rangovo už suplanuotą sumą rasti nepavyks, tikisi, jog projekto kaina nedidės. 

„Tilpome į rėmus, viskas buvo pagal mūsų lūkesčius, taip, kaip planuota. Bet būna, kad konkurso laimėtojų pasiūlymas padidėja tai vienur, tai kitur vykdant darbus. Tikimės, kad taip nebus“, – BNS sakė O. Žalienė.

Muziejus rekonstruoti pastatą planuoja savo lėšomis. Pasak direktorės, pagal sutartį „Indema“ rekonstrukciją turėtų baigti per dvejus metus.

Konkurse taip pat dalyvavo bendrovės „Tilta“, „Pamario restauratorius“, „Nanska“, „Versina“ ir „RNDV Statyba“.

Numatoma, kad greta muziejaus administracijos pastato esantis nenaudojamas dviejų aukštų sandėlis bus paverstas modernia eksponatų, kurių sukaupta daugiau nei 25 tūkst., saugykla. Kolekcijoms, tarp kurių daugiausiai yra jūrų gamtos eksponatų – kriauklės, koralai, iškamšos, būtinos specialios laikymo sąlygos.

Šiuo metu muziejus eksponatai saugomi Valstybinio archyvo patalpose Klaipėdoje, tačiau, pasak O. Žalienės, tai sukelia nemažai keblumų ir net kelia grėsmę kai kurių kolekcijų išlikimui.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Delfinariumas dar su puse bėdos

Delfinariumas dar su puse bėdos portretas
nu bet muziejus tai apgailėtinas. Vis matau ar ne 10 metų rašinėlius kad remontuoja remontuoja o nuėjus matosi nušliaužiotos pašalės apšiure kampai ir mirštantys akvariumo koralai su tropinių žuvu kankiniais. Greit liks tik Baltijos žuvys ir Akvariumas kuris kažkada buvo vienas iš ryškiausių Europoj pavirs į Nieką

To Kratinė

To Kratinė portretas
Parašyk Uosto direkcijai kad tvarkytų savo turtą t.y krantines

Krantinė

Krantinė portretas
Krantine baisia tvarkykit, nuo perkėlos iki muziejaus jus !!!
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių