Quantcast

Jūros šventės svečiai susirungė neįprastame ralyje

  • Teksto dydis:

Klaipėdos geležinkelių stotyje bendrovė „Lietuvos geležinkeliai“ šeštadienį kvietė uostamiesčio svečius, atvykusius į Jūros šventę, išbandyti ir neeilines varžybas – drezinų ralį.

Iš viso drezinų ralio metu varžėsi 8 komandos, kurias sudarė po tris narius. Lenktynės vyko atkrintamųjų varžybų principu – dalyviai rungėsi komanda prieš komandą, kur nugalėtojai pateko į kitą etapą, kol buvo išsiaiškinta pajėgiausia ekipa.

„Lietuvos geležinkelių“ komunikacijos vadovas Mantas Dubauskas sveikino susirinkusius svečius ir kvietė nepraleisti unikalios progos išbandyti savo jėgas valdant geležinkelio dreziną. Jis žadėjo, kad 2020 metais drezinų ralis bu dar įspūdingesnis ir nuotaikingesnis.

Iškart po varžybų pirmą kartą savo jėgas ant drezinų išbandė galiūnai Mindaugas Jaras ir Dainius Repšys. Jūros šventės žiūrovų akivaizdoje galiūnai, pasitelkdami savo raumenų jėgą, fiksavo Lietuvos drezinų greičio rekordą. Jie 100 metrų trasą drezinomis įveikė per 14,78 sekundės.

Po rekordinio pasivažinėjimo drezinomis, galiūnų laukė dar sunkesnė užduotis – kiekvienas jų tempė 135 tonas sveriantį „Siemens“ lokomotyvą.

Drezina – savaeigis geležinkelio vežimėlis, skirtas važiuoti bėgiais ir pervežti geležinkelio darbuotojus spręsti tarnybinius reikalus. Dabartinės sunkiosios drezinos paprastai turi sukabinimo įrangą ir tolimais nuotoliais gali būti pervežtos prikabintos prie traukinio.

Drezinos pavadintos Karlo Draiso garbei, kuris 1817 m. išrado dviejų ratų dviračio tipo sėdimąjį didelį paspirtuką, kitaip vadinamą paspirtą. Ši transporto priemonė – šiuolaikinio dviračio pirmtakas. Pradžioje drezinomis vadino būtent tokius paspirtus, o vėliau ir geležinkelio drezinas.

Trumpesniais atstumais drezinos rieda varomos žmogaus (ar kelių žmonių) raumenų darbo jėga.



NAUJAUSI KOMENTARAI

To bet idomu

To bet idomu portretas
Tai tu straipsnio neskaitei? :) Jie pastatė drezinų rekordą ir dar po to lokomotyvą 135 tonų tempė. Tas paravozas kur stovi klaipėdos stotyje yra privirintas prie bėgių :) tai tu jo niekaip ir nepatrauksi.

bet idomu....

bet idomu.... portretas
"..Iškart po varžybų(?) pirmą kartą(?) savo jėgas(?) ant drezinų(?) išbandė galiūnai Mindaugas Jaras ir Dainius Repšys(??). Jūros šventės žiūrovų akivaizdoje galiūnai(?), pasitelkdami savo raumenų jėgą,(?) fiksavo Lietuvos)?) drezinų(?) greičio rekordą.*?) ..Jie 100 metrų trasą drezinomis įveikė per 14,78 sekundės.."!!! Butu idomu- kaip te galiūnai (per kiek sekundes?)patrauks ta sena-sovietu "parovoza" katras stovi salia Klaipedos "vokzala":)) Ar. dabar.- "LR galiūnai " Tik -"drezina" moka "stumti?:)
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių