Quantcast

Jūros šventės puošmena – burlaiviai

Kruizinių laivų terminale Jūros šventės svečius pasitinka „Baltic Sail“ burlaiviai, kurie nuo 10 iki 20 val. svetingai atveria savo denius, o įgulos laukia susitikimų.

Šiųmetę Jūros šventę savo atvykimu pagerbė į Klaipėdą atplaukęs lanko išskirtinis burlaivis „Mercedes (Nyderlandai) – vienas naujausių burlaivių pasaulyje.

Jūros šventės svečius pasitinka ir burlaivis „Roald Amundsen“ (Vokietija), kuris iš pradžių naudotas kaip žvejybinis laivas.

Taip pat vienas seniausių Lenkijos laivų „Bonawentura“, paskutinė tikroji brigantina „Greif“ (Vokietija), kuri plaukia jūroje iki šiol. Burlaiviai „Bryza H“ ir „Baltic Star“ iš Gdansko (Lenkija), laivas „Yunyi baltiets“.

Šeštadienį ir sekmadienį lankytojų lauks ir savi laivai – burlaivis „Brabander“ bei jachta „Lietuva“, šiuo metu įgyvendinanti Lietuvos 100-čio odisėją. Šalia jachtos eksponuojama Lietuvos nepriklausomybės istoriją pasakojanti paroda.


Šiame straipsnyje: Jūros šventėburlaiviai

NAUJAUSI KOMENTARAI

Klaipedietis

Klaipedietis portretas
Nykstanti svente.grubliauskai daryk kanors? Baigi sugadinti juros svente.uztenka pinigus tik i dziaza kisti.o juros sventei nebelieka pinigu

LP

LP portretas
Absoliučiai teisus vot teip. Ir tų burlaivių, palyginus su pernai metais, vos keli...

vot teip

vot teip portretas
Jei ne burlaiviai,jūros šventė būtų kaimo lygio mugė su kinietiškais bllizgučiais
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių