Quantcast

Jūros šventėje – jūrinių tradicijų puoselėjimas

Oro balionai, lazerių šou, tapyba su menininku, muzikiniai koncertai – tai ir dar daugiau staigmenų žada šiųmetinė 89-oji Jūros šventė, kuri vyks liepos 21–23 d. Šventė pasitiks šūkiu „Ant denio visa Lietuva“.

Skries oro balionai

Visus tris šventės vakarus susirinkusiųjų lauks apie šimtas nemokamų renginių.

Pirmą kartą uostamiestyje vyks Lietuvos karšto oro balionų čempionatas, kuris prasidės Jūros šventės išvakarėse.

Klaipėdos oreivių klubo prezidentė Renata Narbutė pasakojo, kad renginyje dalyvaus 30 komandų iš Lietuvos, Latvijos ir Lenkijos.

Esant nepalankiems orams leisti balionus, lankytojų vis tiek lauks dovana – ugnies ir lazerių šou.

Klaipėdos meras Arvydas Vaitkus džiaugėsi, kad Jūros šventė bus atgimusi, o jūrinė bendruomenė – susivienijusi.

„Kviečiu visus klaipėdiečius, Lietuvos žmones atvykti į šią šventę ir įsitikinti, kaip čia nuostabu“, – kvietė uostamiesčio vadovas.

Kviečiu visus klaipėdiečius, Lietuvos žmones atvykti į šią šventę ir įsitikinti, kaip čia nuostabu.

Prasidės gausia eisena

Įstaigos „Klaipėdos šventės“ direktorė Eglė Šulskė sakė, kad šventės programa pabrėžiamas Klaipėdos kaip uostamiesčio, Lietuvos kaip jūrinės valstybės tapatumas, o Jūros šventė – ryškiausias šalyje jūrines tradicijas puoselėjantis reiškinys.

Uosto direkcijos generalinis direktorius Algis Latakas pasakojo, kad šventėje lauks gausi eisena, kuri baigsis Kruizinių laivų terminale.

Jame tris vakarus lauks koncertai – muzikuos Klaipėdos džiazo orkestras, Jungtinių Valstijų karių orkestras, grupė „Biblan“, britų atlikėjas Samas Ryderis, Monique, Vaidas Baumila, Rūta Mur ir kiti.

Kita muzikinė erdvė bus Teatro aikštėje. Čia koncertuos grupė „Klaipėda piano masters“, vyks Lietuvos muzikos ir teatro akademijos studentų bei dėstytojų pasirodymas.

Vyks ir tradicinės drakonų valčių lenktynės, į kurias užsiregistravo jau 40 komandų.

„Renginių daug, šventė didelė, graži, tradicinė ir man atrodo, kad kiekvienais metais ji tampa solidesnė ir įsimintinesnė“, – tikino A. Latakas.

Organizatoriai atskleidė, kad Jūros šventė startuos su kino apdovanojimų iniciatyvos „Sidabrinė gervė“ naktimis. Klaipėdiečiai ir miesto svečiai bus kviečiami pasižiūrėti net keturis filmus, o po jų pabendrauti su kino kūrybine komanda.

Arvydas Vaitkus. Vytauto Liaudanskio nuotr.

Pagerbs jūrininkus

Teatro aikštėje vyks susitikimas su irkline valtimi Atlanto vandenyną įveikusiu keliautoju Aurimu Valujavičiumi.

Taip pat vyks diskusija su F2 vandens formulių pasaulio čempionato pilotu Edgaru Riabko ir visuomenininku Giedriumi Buču. Drąsiausi galės pasinaudoti galimybe kartu su E. Riabko praskrieti F2.

Mėgstantieji meną galės pasireikšti tapydami kartu su dailininku Simu Žaltausku.

„Tapysiu dvi dienas, nuo 9 iki 19 val. Bus aštuonios drobės, tai bus meno edukacija tiek miestiečiams, tiek miesto svečiams. Be to, kiekvienas galės prisijungti prie manęs, palaikyti maratonišką tempą, nes per vieną dieną užsibrėžiau tikslą nutapyti keturias drobes“, – teigė S. Žaltauskas.

Vyks ir negrįžusiųjų iš jūros pagerbimo ceremonija, į Baltiją bus nuleidžiami gėlių vainikai.

Lankytojus džiugins tradicinių istorinių laivų paradas „Dangės flotilė“, bus galima apsilankyti buriniuose mediniuose laivuose, vyks individualios ekskursijos, bus atvira pokalbių erdvė ir daugelis kitų siurprizų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Per šventes

Per šventes  portretas
Važiuojame viešuoju transportu

Gediminas

Gediminas portretas
Labai trikdys senamiestyje tvarkomos gatvės. Senamiestyje sunku rasti laisvą vietą automobiliui pastatyti . Jeigu ir yra kokia aikštelė, tai randi užrašus, kad visos vietos rezervuotos. Aš suprantu, kad gali būti uždėtas rezervas kelioms vietoms , bet ne visai aikštelei, kur stovi viena kita mašina o žmonės mokantys už parkavimą ten statyti negali , nors aikštelė stovi tuščia. Tokias vietas reiktų peržiūrėti ir rezervus sumažinti . Nes tai nerealu ir miestui pelno neduoda.

O,

O, portretas
Jūros šventei galėtų pasistengti nuo Muzikinio Teatro tvoras nukelti,
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių