Quantcast

Jūros šventė šiemet truks keturias dienas

Šiemet Jūros šventė vyks keturias dienas, antradienį pranešė renginį organizuojanti viešoji įstaiga „Klaipėdos šventės“.

Apie Jūros šventę kalbėta antradienį vykusiame Klaipėdos savivaldybės Jūrinės kultūros koordinacinėje tarybos posėdyje.

Pasak „Klaipėdos švenčių“ atstovės, šiemet bus nutraukta tradicija nerengti Jūros šventės karo metais.

„Taip, Jūros šventė nevyko karo metais, bet man atrodo, kad palaikydami savo kaimynus turime eiti į priekį“, – sakė įstaigos atstovė Živilė Putnienė, turėdama omenyje palaikymą ukrainiečiams, kovojantiems su Rusijos invazija.

Jos teigimu, Jūros šventės renginiai šiemet bus sujungti su Klaipėdos miesto 770 gimtadienio renginiais ir truks keturias dienas.

„Į Klaipėdą kviesime keturioms dienoms, liepos 29-rugpjūčio 1 dienomis”, – kalbėjo atstovė.

Ž. Putnienė iki pagrindinės šventės spaudos konferencijos teigė neatskleisianti šiųmečio šventės šūkio.

„Nuo vasario galo pakeitėm dešimt frazių, moto ar šūkių. Ilgiausiai išsilaikęs ir apie kurį galvojome – „Įkvėpta laisvės“, bet nepatvirtinta. Karo akivaizdoje kultūros vaidmuo gal ne tai, kad gelbėtojo, bet labai svarbus. (…) Ta tema „Įkvėpta laisvės“ liko nuošalyje, nes pasirodė, gal kiek per tiesmukai suprantama. Atėjo jūriškesnė tema“, – teigė atstovė.

Jos teigimu, šiemet vyks visi tradiciniai renginiai – Jūros šventės paradas, žuvusiųjų jūroje pagerbimo ceremonija ir kiti.

Be Klaipėdos miesto gimtadienio, šventėje bus paminėtas ir Karinių jūrų pajėgų 30-metis. Į Klaipėdą atvyks orkestrai, vienas jų, kaip teigė Ž. Putnienė, iš JAV.

„Gaila, kad negalėsime pasidžiaugti plazdančiomis burėmis dėl pasikeitimų įstaigoje ir prarasto laiko. Bus karinių laivų, bet ne burlaivių“, – sakė Ž. Putnienė.

Jūros šventė šiemet tradiciškai vyks senamiestyje, taip pat vėl sugrįš į rekonstruotą Jono kalnelį, porą dienų programa numatyta ir Smiltynėje.

Iki šventės likus porai mėnesių, programa, anot organizatorių, dar dėliojama.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Ką Zosė sakytų

Ką Zosė sakytų portretas
jei gyventų ne Klaipėdos senamiestyje o Bavarijoje kur Oktoberfestas vyksta 2 savaites?Irgi reikalautų uždrausti?

edmundas

edmundas portretas
ar naminio alaus bus?ar tiktai svyturio birzgalas

4 dienos -

4 dienos -  portretas
O kodėl ne 10?
VISI KOMENTARAI 9

Galerijos

Daugiau straipsnių