Quantcast

Juostos uostamiestyje vėl šviečia

Intensyvioje Liepų ir Herkaus Manto gatvių sankryžoje, ties dviem pėsčiųjų perėjomis, grindinyje įrengtos visą parą šviečiančios modernios juostos pagaliau vėl veikia. Rangovams prireikė daugiau nei dviejų mėnesių gedimui pašalinti.

Metų pradžioje klaipėdiečiai pasidžiaugė naujai įrengtomis moderniomis šviečiančiomis perėjomis vienoje intensyviausių sankryžų miesto centre.

Ši naujovė atkartodavo šviesoforų signalus ir yra skirta papildomam pėsčiųjų saugumui.

Tačiau nulijus pirmosioms vasaros liūtims, perėjos staiga užgeso. Jas sutvarkyti pavyko tik šią savaitę, praėjus daugiau nei dviem mėnesiams.

Dar birželio pradžioje pastebėta, kad miesto centre, ties pėsčiųjų perėjomis šviečiančios LED juostos švyti nebe taip intensyviai, tam esą įtakos turėjo būtent lietus.

Pradžioje gedimą rangovai žadėjo pašalinti iki birželio 10 d., tačiau tai pavyko padaryti tik rugpjūčio 1-ąją.

"Taip, perėjos jau įjungtos, viskas hermetizuota. Rangovas tikina, jog dabar tikrai turėtų veikti. Jie tvirtino, kad, parsivežus LED juostas į stendo laboratoriją ir jas patikrinus, jos veikė. Jie mano, kad kažkokie trikdžiai galbūt buvo kabeliuose, bet dabar viskas gerai", – teigė Klaipėdos savivaldybės Miesto tvarkymo skyriaus vedėja Irena Šakalienė.

Tai – eksperimentinis projektas. Ši iš užsienio nusižiūrėta naujovė – keturių LED juostų projektavimas, montavimas ir įranga miestui kainavo 14 tūkst. eurų.

Šviečiančių juostų spalva sutampa su tuo metu degančiu šviesoforo signalu.

Tad, pamatę raudoną šviesą ant grindinio, pėstieji spontaniškai turėtų stabtelėti.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Budelis

Budelis portretas
Gatviu Klaipedoje yra ir judresniu. O tos juostos 100 metu nereikalingos. Kur aiksteles automobiliams, kur kiemu saligatviai? Kada nustos "furos" dundeti gyvenamaisiais kvartalais?!!!

Klaipėdos miesto pilietis

Klaipėdos miesto pilietis portretas
Tai – eksperimentinis projektas. Ši iš užsienio nusižiūrėta naujovė – keturių LED juostų projektavimas, montavimas ir įranga miestui kainavo TIK 14 tūkst. eurų. 14 tūkstančių eurų...Smulkmena kažkokia... Klaipėdos miesto savivaldybė....Klaipėdos miestas tik žodžiais "eina" į proveržį, o iš tikrųjų yra visiška stagnacija, kaip Brežnevo laikais: sėdim vagone linguojam, nors vagonas stovi vietoje, bet mes įsivaizduojam, kad "važiuojam" į priekį. Apgailėtinas vaizdelis. Įdomu būtų žinoti kiek "kadencijų" "dirba" tie patys miesto tarybos nariai, nekalbant apie poną Grubliauską "sėdintį" savo rezidencijoje Danės gatvėje. Tik mano asmeninė nuomonė. :)

JabAnutsia

JabAnutsia portretas
Hermetiko kito užpyle ir jo tipo dirbs aha kondensatas neBEsirinks:) O pasakymas kad KABELIOSE GALBUT TRYGDŽIAI BUVO. Galbut-reiškia kad kažkas yra MELAGIS ir tas MELAGIS šitus daiktus greitai remontos VEL:)
VISI KOMENTARAI 10

Galerijos

Daugiau straipsnių