Quantcast

Jaunavedžiams spynas siūlo kabinti ant skulptūros

Jaunavedžiai amžiną meilę simbolizuojančias spynas pradėjo kabinti ir ant pasukamo tiltelio. Klaipėdiečiai siūlo įrengti specialią vietą šiems simboliams kabinti.

Susituokusios poros spynas įprastai uostamiestyje kabina ant Biržos ir Pilies tiltų turėklų. Statinius prižiūrinčiai įmonei jau ne kartą teko labiausiai surūdijusias nukabinti.

Anot bendrovės „Viadukas“ vadybininko Roman Batiuškov, nuo spynų rūdys persimeta ant tilto turėklų. Prasideda konstrukcijų erozija.

Jaunavedžiai atrado naują vietą spynoms kabinti – pasukamą tiltelį. Statinio grandines puošia kelios jų.

„Kai žmonės turi tiek proto, tai visą ir panaudoja. Galima spynas ir ant durų rankenos pas ką nors į svečius atėjus pakabinti“, – tvirtino Klaipėdos savivaldybės Miesto ūkio departamento direktorius Liudvikas Dūda.

Anot jo, pasukamuoju tilteliu rūpintis ir spynas, kurios kenkia šalinti, turi jį prižiūrintis operatorius.

Spynos ant tiltų turėklų užkliuvo ir klaipėdiečiams.

„Spynų ant Biržos tiltų vis daugėja. Dabar jos kabinamos ir ant pasukamo tiltelio. Kai kurios spynos yra surūdijusios. Jos tikrai nepuošia tiltų, o kenkia statiniams“, – dėstė klaipėdietis Saulius Liekis.

Siekiant išvengti tokių problemų, jis siūlo Danės krantinėje meninę kompoziciją širdį-spyną. Ant jos jaunieji galėtų kabinti meilės spynas. Anot S.Liekio, kompoziciją galėtų sukurti kalviai.

„Manau, jog jaunavedžiai kabintų spynas ant skulptūros. Tai taptų tradicija. Galėtų atsirasti visa spynų alėja. Tai būtų dar vienas traukos objektas miestiečiams ir turistams“, – tvirtino S.Liekis.

Tokiai idėjai pritaria ir tiltus prižiūrinčios įmonės atstovai. Jie jau anksčiau savivaldybei siūlė panašiu būdu spręsti šią problemą. Bendrovės atstovai siūlė prie Biržos tilto įrengti metalines groteles ar nutiesti nestorą trosą, ant kurio jaunavedžiai galėtų kabinti spynas ir tada jų tikrai niekas neliestų.

„Manau, jog skulptūra pasiteisintų ir jaunavedžiai spynų ant tiltų nekabintų“, – pabrėžė R.Batiuškov.

Pasak L.Dūdos, klaipėdiečio pasiūlymas vertas dėmesio: „Tegul jį pateikia savivaldybei. Pasiūlymą apsvarstys miesto įvaizdžio komisija“. Tačiau direktorius abejojo, kad skulptūra visiškai padėtų išspręsti problemą: „Yra žmonių, kurie spynas vis tiek kabintų ant tiltų turėklų“.



NAUJAUSI KOMENTARAI

spyna

spyna portretas
dudai i nosi kabint spynas

r

r portretas
Mere , gal atsimerkite ir paziurekit koki nepraustaburni Duda turite savo pasoneje. Ar ne laikas nuo tokiu liezuvio nevaldanciu valdininkeliu apsikuopti?

a

a portretas
Klaiku tos spynos ant tilto turėklų. Aprūdėjusios, baisios.... o dar spėju daugiau kaip pusė tų juokdarių jau ir išsiskirti spėję :D
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių