Quantcast

Uostamiestyje jau kelia pavojų varvekliai

Po didelio snygio ant pastatų stogų susidarė ne tik sniego sankaupos, bet ir varvekliai. Visa tai krinta nuo statinių ir gali sukelti pavojų tiek praeiviams, tiek šalia pastatų statomiems automobiliams.

Šalinti sniegą – privalu

Uostamiesčio savivaldybė jau įspėjo: jei sniego apkrova viršys statinio projekte numatytą apkrovą, gresia konstrukcijų įtrūkiai ar net statinio avarija.

Tad privalu susikaupusį sniegą šalinti nuo stogo ir kitų konstrukcijų. To padaryti patiems nerekomenduojama, geriau kreiptis į statinio techninį prižiūrėtoją, namo bendrijos pirmininką, savivaldybės paskirtą administratorių ar jungtinės veiklos sutartimi įgaliotą asmenį.

Pasak Klaipėdos savivaldybės Statybos leidimų ir statinių priežiūros skyriaus vedėjo Gedimino Pociaus, bent kol kas jokių skundų iš gyventojų negauta.

"Ir neturėtume jų sulaukti, nes tokių prašymų, pastebėjimų ar skundų turėtų sulaukti pastatų administratoriai", – teigė vedėjas.

Anot G. Pociaus, dėl varveklių irgi reikėtų kreiptis ne į savivaldybę, o į minėtus įgaliotus žmones.

Gediminas Pocius. Vytauto Liaudanskio nuotr.

Turėjo per daug darbo

Tačiau jau buvo atvejis, kada specialistai nereagavo į gyventojos prašymą. Vitės bendruomenės gyventoja feisbuke rašė apie darbininkus, kurie nuo stogo daužė varveklius.

Jai pasiteiravus, kodėl nedaužomi visi varvekliai, o tik tie, kurie ir taip yra po stogu, darbininkai atsakė, kad taip jiems liepė darbų vadovas, be to, turi daug kitų darbų.

Savivaldybė nėra vaikų darželio auklėtoja, kad kiekvienam lakstytų ir šluostytų nosį.

"Kur logika, negi taip sunku jau pasikėlus numušti tuos varveklius?" – skundėsi gyventoja.

Tad, nepaisant moters prašymo, varvekliai pavojingose vietose liko. Nepadėjo argumentai, kad palei namo sieną vaikšto senjorai, kiti vedžioja savo augintinius, kurie, nukritus varvekliui, irgi gali nukentėti.

Už nenuvalytus ir pavojingus varveklius ar sniego sankaupas numatyta atsakomybė dėl statinio naudotojo pareigų nevykdymo ir statinių techninę priežiūrą reglamentuojančių teisės aktų pažeidimų. Bauda siekia nuo 20 iki 140 eurų.

Kabo: varvekliai jau susidarė ne tik ties stogais, bet ir po balkonais. Vytauto Liaudanskio nuotr.

Ar tikrinate sąskaitas?

G. Pocius priminė, kad į savivaldybę žmonės turėtų kreiptis tik tuomet, jei įgalioti asmenys neatlieka savo darbo.

"Tais atvejais, kai tokie subjektai demonstruoja akivaizdų neveikimą ir dėl to gyventojai skundžiasi, tada savivaldybė šitų subjektų atžvilgiu imasi tam tikrų veiksmų", – paaiškino G. Pocius.

Jis taip pat pastebėjo, kad žmonės dažnai nežino ne tik kas administruoja pastatą, bet ir apskritai nežiūri, kas nurodyta sąskaitose.

"Savivaldybė nėra vaikų darželio auklėtoja, kad kiekvienam lakstytų ir šluostytų nosį. Žmonės įsivaizduoja, kad būtent savivaldybėje visi klausimai sprendžiami. Dažnai paklausiu žmogaus, ar kreipėsi į administratorių, atsako, kad ne, o ar žino, kas pastatą administruoja, atsakymas – ne. Ar jūs bent pasitikrinote kasmėnesinius mokėjimo pranešimus? Ant to paties lapelio parašyta ne tik mokėtina suma, bet kam ir už ką mokėti", – pamokė G. Pocius.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių