Quantcast

Įtarimai dėl smarvės Klaipėdoje nepasitvirtino

Smarve pietinėje miesto dalyje besiskundžiantys klaipėdiečiai beda pirštu į netoliese pramonine veikla užsiimančias įmones, neva dėl jų veiklos mieste tvyro dvokas. Pasirodo, kaltininkų teks ieškoti kitur. Atlikus tyrimus paaiškėjo, kad iš šių įmonių sklindantys kvapai Klaipėdos nepasiekia.

Visuomenės sveikatos centro Klaipėdos departamentas ištyrė keturias įmones, kurių veikla galėjo prisidėti prie dvoko mieste atsiradimo.

Anot Nacionalinio visuomenės sveikatos centro prie Sveikatos apsaugos ministerijos Klaipėdos departamento Visuomenės sveikatos saugos kontrolės skyriaus vedėjos Astos Šlepetienės, ištirtos pramoninę veiklą Dumpiuose vykdančios įmonės.

Kvapų tyrimai buvo atlikti bioskaidžias atliekas į kompostą perdirbančios įmonės "Branda LT", bendrovių "Grigeo Klaipėda", "Klaipėdos vanduo", Klaipėdos regiono atliekų tvarkymo centro teritorijose.

Anot A.Šlepetienės, suminiai tyrimo rezultatai atskleidė, jog, vertinant įmonių veiklą, pažeidimų neužfiksuota.

"Atlikome keturių įmonių kvapų sklaidos modeliavimo tyrimą ir suminį rezultatų vertinimą", – teigė A.Šlepetienė.

Anot jos, remiantis tyrimo rezultatais, iš minėtų įmonių sklindančių kvapų miesto gyventojai užuosti neturėtų.

Vis dėlto rajone gyvenantys žmonės dvoku skundžiasi pagrįstai.

Nustatyta, jog dėl įmonės "Branda" vykdomos veiklos nemalonius kvapus jaučia Gručeikių kaimo, esančio Klaipėdos rajone, gyventojai.

Pasak A.Šlepetienės, šiai įmonei gresia administracinės nuobaudos.

Atlikus suminį visų minėtų įmonių kvapų modeliavimo tyrimą, paaiškėjo, kad smarvė pasiekia Toleikių, Gručeikių, Ketvergių gyventojus.

"Minėtose vietovėse nemalonių kvapų koncentracija ore viršija leistiną normą", – konstatavo A.Šlepetienė.

Remiantis Lietuvos Respublikos sveikatos apsaugos ministro įsakymu, leistina kvapo koncentracijos ribinė vertė gyvenamosios aplinkos ore – ne daugiau nei 8 europiniai kvapo vienetai.

Nemaloniais kvapais rajono gyventojai skundžiasi jau kurį laiką.

Žmonės tikina namuose negalintys vėdinti patalpų, kadangi pro atvirus langus skverbiasi smarvė. Jie taip pat susirūpinę šių kvapų poveikiu organizmui.

"Nors oro tarša ir smarvė miesto nepasiekia, vis dėlto reikėtų sunerimti dėl rajonuose gyvenančių žmonių. Įmonių atstovai bus paraginti taikyti kvapus mažinančias priemones", – teigė A.Šlepetienė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Algimantas

Algimantas portretas
Kam daug ieškoti nuvažiuokit prie rapsų spaudimo įmonės ir bus viskas aišku iš kur ta smarvė, o tas kas nenori rasti tas ir neras , nes gal neblogai gauna iž smarvę ir iki Liepų gatvės smarvė nedaeina.

X

X portretas
Jei pazeidimu nerandat, nereiskia, kad ju nera, tiesiog nemokat (nenorit) laiku ir tinkamai reaguoti. Ne kiekviena diena gi smarve pasiekia Mogiliovo ir Laukininku rajonus. Vadinasi ir tirti reikia tada, kai smirdi.

Gytis

Gytis portretas
Myza zmonems ant galvos ir tikina kad tai tik lietus... Taip ir zinojau kad taip bus...
VISI KOMENTARAI 53

Galerijos

Daugiau straipsnių