Quantcast

Įtampos kurstytojai vėl kelia galvas

Tarptautinės įtampos priedangoje galvas ėmė kelti įvairiausi juodųjų technologijų meistrai. Interneto komentaruose pastebimai aštrėja pasisakymai nacionaliniu klausimu. Buvęs Klaipėdos miesto tarybos pirmininkas Vytautas Čepas čia įžvelgia paraleles su įvykiais Lietuvoje 1990–1991 metais.

Siūlo valgyti žemę

Ukrainos–Rusijos krizės atgarsiai atsirito ir pas mus. Tiesa, kol kas kova vyksta tik viešojoje erdvėje, kur akivaizdžiai formuojasi tautinės neapykantos kurstymo laukas.

Ir nors Lietuvos Baudžiamojo kodekso 170 straipsnyje už nacionalinės neapykantos skatinimą numatytas net laisvės atėmimas iki dvejų metų, kai kurių interneto "drąsuolių" tai nebaugina. Tarp tūkstančių komentarų yra ir štai tokių:

"Tuoj mes čia Lietuvoje įvesim tvarką, prasidės r...ų genocidas pas mus. R...s šaudyti."
"Debilų tauta, beždžionės."

"Tavo maidanas, saujelė nusigėrusių banderovcų ir vadas, muštas per galvą. O daugiau nei trys ketvirtadaliai šalies nori gyventi taip, kaip gyveno. Nieko, Prezidentas Putinas sustatys viską į vietas, galės banderai žemę ėsti."

"Tai, ko pasirašinėji "ieva" ir vaizduoji lietuvę? Tai pasirašinėk tikruoju vardu – Marusia, Olia, Aliona. Bet jau pastebėjau, kad nemažai antilietuviškų ar proputiniškų komentarų lietuviškais vardais pasirašinėjami. Ką tu, Marusia, apgauti nori?"

"Greitai viskas pasibaigs, apsiramins, ir liks tik Lietuva su savo neapykanta rusams."

Komentarai – už pinigus?

Pasak viešumo nepanorusio Valstybės saugumo departamento darbuotojo, komentarai prie straipsnių internete neretai yra ne pavienių šovinistiškai nusiteikusių asmenų rašinėjimai, bet organizuotos priešiškai veikiančios struktūros darbas.

"Visi internetiniai adresai fiksuojami, pagal tuos adresus labai nesunku nustatyti, iš kur jie rašomi. Susidėlioję visą turimą informaciją, matome labai įdomų vaizdą", – pasakojo vyriškis.

Specialiosios tarnybos neskuba demaskuoti provokatorių, tačiau stebi jų kitą veiklą: su kuo jie susitikinėja, iš kur ir kokį finansavimą gauna.

"Tarp jų nemažai yra tokių, kurie dažnai važinėja į įvairaus pobūdžio seminarus, organizuojamus Rusijos Federacijoje. Yra stebima, su kuo jie susitinka, ir tada galima daryti išvadas, ar jie yra užverbuoti ir dirba tikslingai, ar tai tiesiog atsitiktiniai šitų akcijų dalyviai", – teigė pareigūnas.

Anot specialiųjų tarnybų darbuotojų, priešiškai nusiteikusi "komanda", internete rašanti provokacinio turinio komentarus, nėra ypač didelė.

Yra išaiškinta, kas iš jų šią valstybei kenksmingą veiklą dirba už pinigus ir už kokius, kurie tik – idėjiniai fanatikai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

įdomu

įdomu portretas
kaip siūlpma kovoti su rusiška purvasklaida internete? manau, kad tik jų pačių ginklu, nes jie nesibodėdami pila paplavas ant Lietuvos ir jos žmonių, o mes turime kukliai nutylėti? galite nebauginti mūsų interneto komentatorių, tiesiog atrodo, kad mes verčiami nereikšti savo nuomonės ir tyliai bei draugiškai reaguoti į tų ruskių blakių išsišokimus?

1991

1991 portretas
Citata "rusakalbiai paniškai bijojo susidorojimo su jais, pavyko išvengti smurto, šūvių ir išpuolių." Gal kiek perdėta ir ne tie akcentai. Tada daugiau buvo spekuliuojama savokomis socializmas, fašizmas, etninis klausimas nebuvo pirmoje vietoje. Nemanau, kad 1991 Klaipėdos rusai paniškai bijojo susidorojimo.

zenonas lapinskas

zenonas lapinskas portretas
Didziausia tautos nelaime tai Dionyzas Kalvaitis. p. Vytautas susitikineja su saugumu. 8 662 33770
VISI KOMENTARAI 29

Galerijos

Daugiau straipsnių