Quantcast

Įtampa KKKC: kultūra įstrigo intrigose

Praėjus metams, kai dėl vidinių įstaigos intrigų iš posto pasitraukė ilgametis Klaipėdos kultūrų komunikacijų centro vadovas, šaršalas šiame centre nesibaigia. Miesto vadovybei ir toliau siuntinėjami skundai, tik dabar jau dėl naujojo direktoriaus. Todėl psichologinį įstaigos klimatą bus patikėta tirti ekspertams.

Šią savaitę uostamiesčio meras Vytautas Grubliauskas tapo savotišku arbitru, painiojant įkaitusį intrigų kamuolį Klaipėdos kultūrų komunikacijų centre (KKKC), kuriame pernai rudenį dėl skundų postą paliko ilgametis jo vadovas Ignas Kazakevičius.

Gegužės viduryje pareigas pradėjus eiti naujam KKKC direktoriui, problemos įstaigoje nesibaigė.

Viso to priežastis tiek viena, tiek kita pusė mato skirtingai.

Prieš gerą savaitę savivaldybę pasiekė naujas darbuotojų grupės pasirašytas laiškas, kuriame rašoma apie neva šios įstaigos vadovybės vykdomą mobingą prieš darbuotojus.

Į miesto valdžią kreipęsi kultūrininkai KKKC direktorių Liudą Andrikį ir jo pavaduotoją Akmį Lomsargį kaltino tuo, jog menkina įstaigos darbuotojų orumą, nekonstruktyviai kritikuoja, nuvertina darbuotojų pasiekimus, nepasitiki kompetencija.

Vytautas Grubliauskas / Vytauto Liaudanskio nuotr.

"Keistas įspūdis. Ateidamas į KKKC tikėjausi rasti komandą, bet sunkiai pavyko rasti bendrą kalbą su kai kuriais darbuotojais. Gaila tik, kad ilgą darbo laiką atėmė raštų atrašinėjimas ir beprasmiai ginčai su darbuotojais. Šiuo metu formuojame naują komandą, stengiamės stabilizuoti padėtį", – nedaugžodžiavo L.Andrikis.

Dėl tų pačių priežasčių pirmadienį Klaipėdos meras susitiko su įstaigos darbuotojais ir aptarė KKKC susiklosčiusią padėtį.

Antradienį pas miesto vadovą atėjo darbuotojų kritikuojamas direktorius L.Andrikis su pavaduotoju.

"Buvau susitikęs ir su įstaigos darbuotojais, kad išgirsčiau jų balsą, bendravau ir su KKKC vadovu bei pavaduotoju. Darbinis klimatas ten tikrai nėra pats geriausias. Viso to priežastis tiek viena, tiek kita pusė mato skirtingai. Nuspręsta atlikti tam tikrą psichologinio darbo klimato analizę, tam reikalui samdant tyrimų bendrovę iš šalies. Spalį turėtų įvykti konkursas, pagal optimistinį scenarijų iki lapkričio 1 dienos turėtų būti pateiktos išvados ir rekomendacijos", – patvirtino V.Grubliauskas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Ar tikras vadovas????

Ar tikras vadovas???? portretas
Visoje žiniasklaidoje vis kartojama kad situacija kkkc kartojasi. Bet tai gal mero problema? Jis skiria tokius vadovus. Kodėl niekas nekelia klausimo ar nesikartoja situacija Liudo kaip vadovo? Kaip jam sekėsi buvusioje darbovietėje? Kiek iš jos išėjo darbuotojų ir ar planas yra nustekenti ir KKKC?

Anonimas

Anonimas portretas
Kokia psichologinio darbo klimato analizė gali būti, kai dalis darbuotojų jau bus išėję iš darbo ir priimti nauji, gerokai lojalesni? Gal galima paviešinti, kiek darbuotojų išėjo po to, kai paskirtas naujas vadovas ir jo pavaduotojas? Ir kiek išėjo per metus, kol tų vadovų nebuvo. Tokia nedidelė lyginamoji analizė, kuri būtų gerokai iškalbingesnė.

to Gintas

to Gintas  portretas
tiesiog jie visi nori gyventi oriai, bet nieko nedaryti
VISI KOMENTARAI 6

Galerijos

Daugiau straipsnių