Quantcast

Įstojimo į NATO metinių proga – kariškių bėgimas

Kovo 30-osios rytą Lietuvos kariuomenės Lietuvos didžiojo etmono Jono Karolio Chodkevičiaus pėstininkų brigados (PB) „Žemaitija“ Lietuvos didžiojo kunigaikščio Butigeidžio dragūnų batalionas kartu su Klaipėdos įgulos padaliniais minėjo 18-ąsias įstojimo į NATO metines.

Bėgimas prasidėjo nuo Dragūnų bataliono, esančio Liepojos g. 5, ir tęsėsi iki J.Janonio g. bei Herkaus Manto g. sankryžos, kurioje kariškiai apsisuko ir bėgo atgal iki Dragūnų bataliono.

Bėgimas vyko viena važiuojamosios dalies puse. Kariškius lydėjo policijos pareigūnų ir karo policijos automobiliai.

Iš viso planavo bėgti apie 300 žmonių, tačiau vis dar laikantis saugumo reikalavimų, kai kuriems teko atsisakyti. Nepaisant to, bėgimas praėjo sklandžiai.

Vytauto Liaudanskio nuotr.

„Sekėsi labai gerai. Šį bėgimą stengiamės daryti kasmet. Bėgo visa Klaipėdos įgula, kariškiai, bet į šį skaičių įėjo tiek Karinės jūrų pajėgos, tiek brigada. Bėgo nemažai žmonių, apie 200, bet taip yra dėl COVID-19. Dar kol kas nenorime atsipalaiduoti, laikomės saugumo“, – sakė Lietuvos kariuomenės LDE Jono Karolio Chodkevičiaus PB „Žemaitija“ LDK Butigeidžio dragūnų bataliono štabo S5 skyriaus civilių ir kariškių bendradarbiavimo specialistė Margarita Melinytė.

Bėgimo metu vyko skanduotės, o kai kurie kariškiai rankose nešė NATO, Lietuvos, Karinių jūrų pajėgų ir kitokias vėliavas.

Pašnekovės teigimu, bėgimai dažniausiai vyksta per valstybines šventes.

„Bėgame per Vasario 16-ąją, Kovo 11-ąją. Bent kažkurią iš šių švenčių visada vyksta bėgimas. Šią vasarą, liepos 19 d., vyks bataliono 30-asis gimtadienis. Galbūt darysime bėgimą arba Dragūnų žygį“, – tikino M.Melinytė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

tik

tik portretas
?????

NATO metinių proga – kariškių bėgimas

NATO metinių proga – kariškių bėgimas portretas
Nuo talibu

chutin puilo

chutin puilo  portretas
Arteja uteletu kremliaus fasistu ir ju ciulpiku krachas, nenumaldomai arteja... :D
VISI KOMENTARAI 21

Galerijos

Daugiau straipsnių