Quantcast

Išlieka išorinio uosto plėtros galimybė

Teismai parodė, kad nesikiš į uosto ir miesto konfliktą dėl išorinio uosto statybos ties Melnrage.

Atmetė skundą

Lietuvos vyriausiasis administracinis teismas liepos 10 d. priėmė sprendimą neskundžiama nutartimi atmesti skundą dėl buvusio Klaipėdos miesto savivaldybės administracijos direktoriaus Sauliaus Budino įsakymo naikinimo.

S.Budinas šių metų kovo 18 d. pasirašė įsakymą „Dėl Klaipėdos miesto bendrojo plano koncepcijos“, kuriuo atvėrė galimybę maksimaliai Klaipėdos uosto plėtrai su išoriniu uostu ties Melnrage.

Buvo numatyta išlyga, kad maksimali uosto plėtra galima, jei Vyriausybė apsispręs tokį uostą vystyti ir jis bus numatytas Lietuvos bendrajame plane. Jis tame plane dar nenumatytas, bet paskelbtas konkursas planą koreguoti.

Sukėlė audrą

S.Budino įsakymas sukėlė didžiulę audrą, nes jį administracijos direktorius neva priėmęs nė su kuo nederindamas.

Toks įsakymas neva pažeidęs Klaipėdos miesto tarybos nuostatas. Ji, skirtingai nei uostas, pritarusi ne maksimaliai uosto plėtrai, o variantui, kur uosto plėtra numatoma tik jo pietinėje dalyje įsisavinant dalį Kiaulės Nugaros ir Smeltės pusiasalio.

Dėl šio sprendimo S.Budinas buvo atleistas iš savivaldybės administracijos direktoriaus pareigų.

Vertinant valstybės ir Klaipėdos verslo interesų požiūriu, toks įsakymas atrodė logiškas, nes atvėrė galimybes platesniam uosto vystymui, jei to reikėtų dėl valstybės interesų.

Suformuota teismų praktika

Grupė žmonių Klaipėdoje yra kategoriškai nusiteikusi prieš išorinio uosto statybą ties Melnrage.

Architektas Edmundas Benetis kreipėsi iš pradžių į Regiono apygardos administracinio teismo Klaipėdos rūmus, o po to ir į Lietuvos vyriausiąjį administracinį teismą. 

Buvo skundžiamas S.Budino įsakymas, nes jis neva neatitikęs Klaipėdos miesto tarybos sprendimo, kur nebuvo pritarta maksimaliai Klaipėdos uosto plėtrai.

Teismai nesiėmė nagrinėti šio skundo. Jie konstatavo, kad pagal suformuotą teismų praktiką savarankišku administracinės bylos dalyku nepripažįstami teritorijų planavimo rengimo etapuose išduodami dokumentai. Koncepcija, anot teismo, yra tarpinis dokumentas, kuris negalintis sukelti jokių materialinių ar teisinių pasekmių.

Po neskundžiamo Lietuvos vyriausiojo administracinio teismo sprendimo S.Budinas viešai komentavo, jog „niekada neabejojęs, kad elgėsi teisingai, priimdamas svarbius sprendimus miestui“.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Alius

Alius portretas
Uoste stovi penki laivai.Kam reikalingas išorinis uostas ??????

Uostas issiples!

Uostas issiples! portretas
Taip, saujele poniuku pries valstybini projekta. Nejaugi nesusiprantama, kad tai musu valstybes naudai, turime maza ruozeli pajurio, tai privaloma ji isnaudoti, kiek tik imanoma. o kai state visokias plastmasiu gamyklas, bei kitas siuksliu surinkimo ir deginimo kitoje miesto puseje, ir nieko, kvepuoja zmones ir tiek zyyyyniu. O cia keletui melnragiskiu nepatinka. Patiks.Ir uostas issiples.

Nemanyciau

Nemanyciau portretas
Neatrodo, kad pries kelias dienas Melnrageje poilsiavo tik saujele melnragiskiu. Paprasciausiai zmones nereikalauja savo teisiu, kol juo asmeniskai nepaliecia. Melnragiskius jau liecia ir gelezies ruda, ir koksu, ir smarve, o dar ir pletra arciau ju. Kai tik prasides kasimo-ardymo-statybos darbai papludymyje, tai zmones prareges, kad tai ju paciu langoma pajuri ardo uostas. Tada jau susivoks, kas yra pinigai, ir kas yra tavo aplinka. Dabartiniam uostui visiskai nerupi zmogus, kodel zmogui rupi dabartinis uostas? Godumas prazudys jus ir jusu vaiku ateiti.
VISI KOMENTARAI 17

Galerijos

Daugiau straipsnių