Quantcast

Iškilmingos mišios Klaipėdoje – naujojo vyskupo garbei

Paskutiniąją birželio mėnesio dieną Klaipėdoje, Marijos Taikos Karalienės bažnyčioje, vyks iškilmingos mišios Algirdo Jurevičiaus įžengimo į vyskupo sostą proga.

Kai vasarį popiežiaus Pranciškaus potvarkiu Telšių vyskupas Kęstutis Kėvalas buvo paskirtas Kauno arkivyskupu metropolitu, Telšių vyskupija liko be nuolatinio ganytojo, tačiau nepraėjus nė keturiems mėnesiams, patvirtintas naujas Telšių vyskupas.

K.Kėvalą, kuris Telšių vyskupijai vadovavo pustrečių metų, pakeitė A.Jurevičius.

Oficialus naujojo vyskupo Algirdo įžengimas į Telšių Šv. Antano Paduviečio katedrą numatytas šį pirmadienį, birželio 29 d. 12 val., apaštalų šv. Petro ir Pauliaus iškilmėse.

O antradienį, 18 val., iškilmingos mišios ta pačia proga vyks Klaipėdoje, Marijos Taikos Karalienės bažnyčioje.

Vėliau su uostamiesčio visuomene naujasis Telšių vyskupas bendraus privačiame priėmime Klaipėdos kultūrų komunikacijų centro parodų rūmuose.

Šiemet vasarį popiežius Pranciškus Vytauto Didžiojo universiteto (VDU) Katalikų teologijos fakulteto dėstytoją vyskupą dr. K.Kėvalą paskyrė Kauno arkivyskupu metropolitu, tad Telšių vyskupija liko be nuolatinio ganytojo.

Birželio 1-ąją pranešta geroji naujiena – naujuoju Telšių vyskupu tapo K.Kėvalo bendraamžis 48-erių A.Jurevičius iš Vievio.

A.Jurevičius studijavo Vilniaus J.Tallat-Kelpšos aukštesniojoje muzikos mokykloje.

1986–1991 m. vadovavo chorui ir dirbo vargonininku Vievio Šv. Onos bažnyčioje. Metus dirbo tikybos mokytoju Vilniaus mokykloje.

Nuo 1991 m. studijavo Kauno kunigų seminarijoje ir VDU Katalikų teologijos fakultete.

Mokydamasis kunigų seminarijoje, atliko vargonininko tarnystę, o popiežiui Jonui Pauliui II lankantis Kaune, 1993-iųjų rugsėjo 6-ąją, vargonavo per mišias Kauno Santakoje.

1996 m. gruodžio 26 d. įšventintas kunigu.

Studijavo praktinę teologiją Frankfurte prie Maino (Vokietija), kur įgijo praktinės teologijos mokslų daktaro laipsnį.

Dirbo Lietuvos mokslų akademijoje projekto mokslo ekspertu.

2008 m. popiežius Benediktas XVI suteikė kunigui A.Jurevičiui Jo Šventenybės kapeliono (monsinjoro) titulą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Sabotažas

Sabotažas portretas
Aš kunigus vadinu Auksarankiais. Ne del to kad jiems prisilietus ateina dievo malone ir viskas pavirsta auksu. O del to kad jiems prisilietus viskas pavirsta auksu ant ju ranku ir ju kišenese.

pinigu -vergai

pinigu -vergai portretas
jau ir dvasininkai pavirto i zydus,garbes,pinigu,meiles mat jiems reikia,prisidenge dievo vardo daro sau roju,neber tikru atsidavusiu ,tik visiems pinigai,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,

TRAKŪNAS 1923.01.15

TRAKŪNAS 1923.01.15 portretas
1. Laivas SŪDUVIS stovės prie Pilies tilto, Dangės kairėje krantinėj. REGATOS vietoj. 2. Laivas „SŪDUVIS” bus „UŽKONSERVUOTAS”, o ne „NURAŠYTAS”. Tiems, kas skaito komentarus tinklaraštyje ir jau žino kur stovi Smiltynėje „NURAŠYTAS” laivas „KOLYMA”, rekomenduojame nuvykti dar į Klaipėdos geležinkelio stotį ir apžiūrėti „UŽKONSERVUOTĄ” juodą garvežį…
VISI KOMENTARAI 6

Galerijos

Daugiau straipsnių