Quantcast

Įsibėgėjus Pajūrio gatvės darbams – projekto korekcijos

Vykstant Pajūrio gatvės rekonstrukcijai, nuspręsta kiek pakeisti numatytų darbų planus. Atsižvelgus į gyventojų nuomonę, vienoje gatvės pusėje bus atsisakyta žadėto nutiesti neilgo dviračių tako ruožo.

Uostamiesčio valdžia ketina kiek pakoreguoti jau rekonstruojamos Pajūrio gatvės projektą. Permainų imamasi atsižvelgiant į gyventojų nuomonę.

Klaipėdos savivaldybės Statybos ir infrastruktūros plėtros skyriaus vedėjas Valdas Švedas aiškino, kad gatvės rekonstrukcijos projekte vienoje gatvės pusėje buvo suplanuota dviračių taką nutiesti per visą numatytą ilgį, o kitoje pusėje dviračių takas suprojektuotas tik gatvės dalyje tarp Smėlio ir Debesų gatvių.

Vėliau šis maždaug 100 m ilgio tako ruožas nebetęsiamas, nes stinga vietos, tad dviratininkams tektų kelionę tęsti kita kelio puse, kur takas nenutrūksta. Toks sumanymas netrukus sulaukė gyventojų dėmesio.

"Gyventojai pateikė prašymą ar skundą, klausdami, kam projektuojamas toks dviračių takas, kuris nėra tęstinis – persikelia į kitą gatvės pusę", – aiškino V.Švedas.

Klausimas buvo apsvarstytas savivaldybės administracijoje ir galiausiai minčiai atsisakyti nutrūkstančio dviračių tako ruožo buvo gautas Lietuvos automobilių kelių direkcijos, kuriai ši gatvė ir priklauso, pritarimas.

"Todėl ir nusprendėme, kad koreguosime projektą – atsisakysime toje vienoje pusėje dviračių tako, bus tik pėsčiųjų takas, o dviračių takas bus tik vienoje pusėje per visą projekto ilgį", – apibendrino Statybos ir infrastruktūros plėtros skyriaus vedėjas.

Pašnekovo teigimu, gatvės rekonstrukcijos darbai jau įsibėgėjo.

Kai bus baigti kloti inžineriniai tinklai, darbai turėtų vykti dar sparčiau.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
Kodel del simtameciu azuolu nekoreguotas projektas?
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių